Vores båd – og vores hjem – er en Bianca 420 fra 1989. Den har kun været ejet af én før os og den er blevet passet og plejet på værft hver vinter.

image

 

Den hedder Johanna, opkaldt efter én af vores yndlingspersoner i vores liv – nemlig min skønne niece og ungernes kusine.

Vi har kigget på mange både i forberedelsen det sidste halve år. Vores udgangspunkt var egentlig en noget større båd – 45-48 fod. Vi er vant til 125 m2 og et værelse til hver og tanken om at vi skulle samles på mindre end 45 fod, var ikke til at overskue.

Men efter at have besøgt en anden familie med en 42 fods båd, fandt vi ud af, at det var rigeligt for os. Og pludselig blev søgefeltet et helt andet.

Christian har rejst rundt – både i Danmark, i Holland og i Frankrig i jagten på den helt rigtige båd. Da han kom ombord på Johanna, blev han nærmest lykkelig over hvor god standen var og hvor smuk apteringen var. Jagten var slut, buddet blev accepteret og endelig var det kapitel lukket og et nyt kunne begynde.

Data, for dem der synes den slags er sjovt og interessant (Det bliver derfor Christian, der skriver dette…!!):

Længde overalt: 12,75 m.

Længde i vandlinien: 10,35 m.

Max bredde 3,90 m.

Dybgang 1,65 m.

Ballast 3250 kg.

Deplacement 7900 kg

Båden er den ene af 2 eksemplarer af Bianca 420, som har modificeret vingekøl. Det betyder, at båden har et større oprettende moment og at den kun stikker 1,65 i modsætning til originalen der stikker 2,15.

image image image image