Næste stop - Kiel

Hep hey – Kielerkanalen klaret

Super tur gennem Kieler-kanalen…! Vi var lidt skuffede over slusen. Havde regnet med at vi virkelig kunne mærke vandet stige…men det kunne vi ikke. Vi lå dog ved siden af nogle seriøse skibe!!

image

image

Det tog 10 timer, vi var trætte til sidst og kaptajnen fandt det meget kedeligt ikke at skulle kæmpe med bølger og/eller vind. Men besætningen nød en rolig dag på båden med friskbagt brød, læsning, lur, backgammon-spil og hygge. Ingen stress og vigtigst af alt ingen hurtig puls pga vejr, der pludselig kommer bag på os.
Lige hvad vi trængte til. Og der var sol…!

image

image image image image
Da vi ankom til Brunsbüttel, som er sidste havn inden slusen ud af kanalen, blev vi ægte forskrækkede!! For her i denne dejlige lille – og stille – by, var der kæmpe byfest. Lige i dag. Skønt. Pariserhjul, boder, candyfloss, skinnende lamper, lykkehjul og en masse andet børnelokkeri… Lige det, vores børn havde brug for efter virkelig mange dage på båden – hvor de kun er kommet i land lige inden sengetid.
Christian og jeg krydsede fingre for at der var en automat, som ville tage vores kort…og det var der, så nu kunne forbrugsfesten (åbenbart) begynde.
Vi fik pizza, fik prøvet bamsekran (og prøvede at vinde bamser til vores aller sødeste Kalvin hjemme i København. Men øv, vi må købe en paw patrol-bamse i stedet for!) og kigget på virkelig mange tyske mennesker. Jeg arbejder med det…men jeg havde samme følelse, som når jeg bliver slæbt med på Bakken. Det føles sgu ikke helt godt. Og folk ser ikke ud til at have det helt godt. Jeg prøvede at slappe helt af og fik mine søde mennesker gennet over på en dejlig café med havudsigt… Og så blev det hele bedre. Det er stressende at have været i stilhed på en kanal 9 timer og så komme ind i kaos byfest med alt hvad det indebærer…! Nu er det klaret.

Vi har nu de sidste 2 havne haft en sød hollandsk nabo – Koen (det hedder han!!) og hans kæreste. Christian og ham er helt glade hver gang de ser hinanden og snakker og snakker. De har lige været på besøg hos os og har givet god info om vores fortsatte tur gennem Tyskland og Holland. De snakker varmt for “den stående maste-rute” gennem Holland. Og den er jeg ret lun på…men det er også mest for at slippe for mere dumt vejr og modvind. Vi har aftalt, at vi ser på det, når vi nærmer os. Men nu i aften, har vi haft vores første besøg af et nyt bekendtskab! Det er sgu da også noget…

I morgen tager vi den igennem slusen og til Cuxhaven. Derfra må vi så lave en plan, når vi ser på vind og vejr.

image

2 kommentarer

 • Claes

  Dejligt at læse hvordan rejsen rigtig er i gang. Flotte billeder fra Gustav. Kommer der flere Gustav?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Jarde

  Hej Cille, hvor er det en fornøjelse at læse. Følger hver dag, fine billeder. Hils Christian og børnene
  Kram fra Gitte

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Næste stop - Kiel