Skippers logbog

St.Martin blev hårdt ramt…

Der er så mange ting at skrive og alligevel ved jeg ikke helt hvor jeg skal starte.
Vi er på St.Martin og det er dejligt. Men det er også svært. Øen er meget ramt af orkanen Irma og det ses og mærkes tydeligt. Husene mangler mure og tage, butikker ligger øde og har tydeligt været udsat for hærværk, der er ikke mange mennesker på gaderne, stemningen er markant anderledes og cruiserne og turisterne holder sig væk. Overalt står træerne bare – helt uden blade. Bugten og lagunen er fyldt med skibsvrag. På land langs vandet ligger kæmpe både og containere – blæst op på land som vejede de ingenting. Og ingen kan gøre noget. Alle kæmper. Men de fleste kæmper selvfølgelig for deres hjem. Der er stadig familier der bor på skoler i sovesale, fordi deres hjem ikke er beboelige endnu – og måske bliver de det ikke igen.
Jeg skrev i et tidligere indlæg, at det var dejligt at komme hertil, fordi det var nemt og kedeligt. Det er det ikke. Altså nemt og kedeligt. Det er stadig dejligt, men det er også en virkelighed, som ikke er blevet fortalt om i medierne. Det er meget værre end man kunne forestille sig. Og det påvirker selvfølgelig hele banden ombord på Johanna. Vi møder mennesker som fortæller om lig der flød rundt i lagunen, om usikkerheden og angsten. Og om hjælp der mangler. Men de kæmper.

img_0548

img_0529 img_0526 img_0530 img_0535 img_0537 img_0541

4 kommentarer

 • Jette Karin Olsson

  Det ser helt surrealistisk ud! Håber at I kan være med til at gøre en forskel samtidig med at I får en hverdag omkring familien og fødslen som gør, at I kan være trygge 😊Jeg vil dele jeres opslag på FB – det er vigtigt, at disse øer ikke bliver glemt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Karin, ja det er virkelig voldsomt. Du må meget gerne dele… Kh os

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej med jer.
  Det lyder ikke godt!!! Vi er pt i Jolly Harbour og sejler i morgen mod Nevis og derefter Saba og St Martin – tror vi nok. Men der er så mange historier om øerne nordpå som er virkelig hårdt ramt at vi overvejer at gå sydpå😳😳
  Nu tager vi først Nevis og Saba og så må vi se hvor vinden blæser os hen.
  Er der trygt nok på St Martin på trods af tilstanden??

  Vi har hørt at cruisere bliver mødt med desperate folk på BVI som vil have vand og mad!!!

  Vi snakkes ved
  Gormen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Jonas, tillykke med at I er tilbage på Gormen! Det må være dejligt…
   Du spørger om her er trygt nok på St.Martin – vi føler os helt trygge! Stemningen er anderledes og ødelæggelserne enorme. Men trygheden er den samme.
   Hils

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skippers logbog