Saba - bare tag dertil...!!

St. Martin

Det er noget af et kulturchok at ankomme til St. Martin fra Saba. Vi ligger stille i bugten – fuldstændig uden dønninger og det er jo ret fedt. Til gengæld er der virkelig mange både. Og ligesom på Grenada er det både, som har ligget her meget længe. Sejlere, der havde planer om et kort visit og så aldrig kom herfra. Det gør noget særligt ved fællesskabet og “nemheden”. Ligesom på Grenada er der hver morgen “Cruisernet” på kanal 10 på VHF-radioen. En halv times radio, hvor alle er velkomne til at byde ind. En halv time hvor der siges velkommen til nye både, efterlyses ny dinghy/solpaneler/mekaniker, annonceres shoppingbusses og gives den nyeste vejrudsigt. Jeg elsker det! Og sidder klar med kaffen klokken 07.29 helt tæt på radioen. Det er jo det der med rutiner…og det her er en særlig rutine, som giver super god mening i mit liv.

img_1730

St. Martin er den første ø, hvor ALLE låser deres dinghy fast med en wire og en kæmpe hængelås. Både når man har den liggende ved sin båd om natten og når man tager i land og efterlader den ved en mole. Det er trist. Men vi har i dag købt os fattige i wire og lås og er nu ligeså “sikre” som de andre sejlere. Da vi spurgte ind til vigtigheden af at låse den fast, fik vi at vide, at det er et kæmpe problem her på St. Martin og at det ofte er andre sejlere der lige snupper en ny dinghy med inden de krydser Atlanten. Det er måske den værste konsekvens ved at være på St. Martin, som er sidste stop inden krydset.

Ellers virker her dejligt. Byen er indbydende og fin. Supermarkederne har samme udvalg som på Martinique. Her er ikke helt så fransk som på Martinique, men St. Martin er jo også delt i en hollandsk og en fransk side – og de præger selvfølgelig hinanden. Men de bruger forskellige valuta. Euro på den franske og US dollars på den hollandske. Men vi er vant til at have forskellig valuta i vores pung, så det løser sig…

Ankerbugten vi ligger i, Marigot Bay er så fin. Vi ligger på 3 meter og under os er den fineste sandbund. Morgendukkerten er fantastisk. Og ungerne dykker og dykker og samler ting op fra bunden. Det kunne ikke være bedre. Vi er stadig på jagt efter et SUP-board – dog indtil videre uden held. Men vi søger videre. Det vil både kunne bruges som transportmiddel og legetøj. Så den der kajak må nok vente lidt…eller droppes. Der er jo også det der med at være en friluftstype. Og måske er jeg mere en SUP-board-type (det siger min mand…men han vil nok hellere bruge pengene på båddimser!!).

img_1740

Ungerne trives og er landet godt i at vi skal være her i et stykke tid. Vi har igen Polonica og Drum som vores naboer. Det er dejligt for alle. Vi må insistere på lidt alenetid med ungerne. De vil helst være sammen med Drum-børnene hele tiden. Og det er de næsten også. Og når man tænker på, at vi kun har få uger tilbage med dem, så er det sgu da helt klart! Men vi savner at have dem tæt på og opleve med dem. Godt at vi stadig har lang tid foran os.

De voksne trives også med at skulle være her i et par uger. Skipper er i gang med at undersøge nye solpaneler. De fleksible vi købte i Danmark har vist sig at være så ringe. En irriterende udgift, som vi jo troede var klaret…men vi har brug for alt den strøm vi kan få. Og er derfor nødt til at udskifte dem. Vi håber, der er en fejl i de fleksible vi har købt og at det er grunden til at de virker så dårligt – men afventer stadig forhandleren…

Ugerne flyver. Det føles som om det hele tiden er fredag. Og lige fredagen har vi ellers styr på, for der står den på fredagsslik. Og meget kan man lave om på og ændre…men sgu da ikke fredagsslikket! Vi har heldigvis fundet god slik igen. Saba havde verdens bedste udvalg af salmiaklakrids og sure vingummier. Så nu er lageret fyldt op! Og det skaber også en eller anden form for tryghed.

8 kommentarer

 • Jørgen Martens (Gitte Jardes kæreste)

  Jeg har via Gittes delinger med stor interesse fulgt med i jeres eventyr. Vi har nu hos Stjernegaard rejser bestilt et krydstogt med bl.a. 6 dage på Virgin Islands (3 på Saint Croix og 3 på Saint Thomas) plus en række stop på bl.a. Barbados, St Kitts med flere øer. Kun 14 dage ialt. Det er først i januar 2018. Har I nogle gode råd? En fornøjelse at læse om jeres oplevelser. I næste uge skal vi til Sebastians fødselsdag hos Pernille og Mikkel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Det lyder som verdens bedste plan med krydstogt her! Kan du huske hvilke andre øer I stopper på? Jeg vil gå i tænkeboks og vende tilbage med forslag. Vi skal krydse atlanten næste år på denne tid, så måske vi når at støde på hinanden på en af øerne i januar 2018? Hils dem alle fra os. Mange hilsner Cille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jakob

  Sådan, for satan det lyder som om i har fundet jer vej i nuet:-)
  Jeg var på st. Martin i 1999 og husker det som du beskriver. Glæder mig til at læse videre på jeres eventyr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Ja, nu er vi landet. Og det føles helt rigtigt! Og St.Martin er skøn! Var du sejlende i 1999?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Kære Cille & Co
  Det er dog den mest vidunderlige tur I er på – hvilken gave til børnene – og jer!!!
  Mange hilsener fra DK – hvor foråret forsigtigt tittter frem.
  Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Det er nemlig en kæmpe gave! Og vi nyder det nu. Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina (Toronto)

  Hej, jeg vil anbefale at i besøger Anguilla som ligger lige over for. Jeg har været der flere gange. Sandy Ground er et besøg værd og der kommer tit sejlbåde til. Det er en stille og charmerende ø.
  Herligt at følge med i jeres tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Tak for tippet! Vi har overvejet det – og vil da bestemt gøre det nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saba - bare tag dertil...!!