Tobago - ved ikke om vi kommer herfra...

Vi er her stadig…

Der har været stille her på bloggen i et par dage…men ikke i det virkelige liv. Dagene har været pakket med gode oplevelser. Og der er ikke noget virkende internet her i byen i weekenden. Så det har givet sig selv: vi har haft travlt med spændende ting OG det der wifi er ikke eksisterende.

Vi har både set en havskildpadde lægge æg på stranden. Her sad vi med røde lygter og var grebet af stemningen, roen og det fantastiske i at få lov til at overvære det. Det var en helt vild oplevelse og vi føler os så heldige over at have fået lov at overvære det!
img_2344 img_2346

Drengene har været på fisketur med en lokal fisker og fanget en 12 punds tun. Det var en fed tur med Dave, som efterfølgende er blevet vores gode ven. Han kommer forbi båden og siger at han er sulten. Så bliver han inviteret til en bid brød og lidt snak. Og han kommer forbi med friskplukkede mangoer og tilbyder fisketricks og selskab. Han sejle i sin båd “Neva 2 late” og lever det gode liv. Huset er næsten betalt ud, hans båd og motor er betalt – og han behøver kun at fiske, når han har brug for penge.
img_2341

img_4015

img_4019

Og som det absolut største på turen indtil videre (ihvertfald for drengene), har det seje drenge-hold fra Johanna reddet en leatherback turtle fra et fiskenet.
Gustav sad i cockpittet, da han pludselig fik øje på noget der sprællede længere ude. I første omgang troede han at det var en hval – og ville ud og se nærmere på det. Dinghy’en blev fyldt med drengene og Christian og Thomas og der udspillede sig en længere redningsaktion. Det endte heldigvis med at de fik den meget chokerede skildpadde ud af nettet og den svømmede væk. Efterfølgende viste Gustav og Bertram alle deres optagelser fra redningsaktionen til det lokale “skildpadde-center”. De kunne fortælle at en anden leatherback turtle var ude for det samme 2 uger tidligere – desværre uden at blive reddet. Den blev fundet druknet i nettet. De kæmper mange kampe med de lokale fiskere, som holder på deres ret til at fiske. Lige nu søger havskildpadderne mod land for at lægge æg – og derfor fanges de ofte i fiskenettene. Gustav laver en film om redningsaktionen snart.

 

Udover de store dyreoplevelser, har vi slappet af, padlet rundt på vores fantastiske SUP-board, skudt en masse fisk og efterfølgende spist en masse fisk, mødt glade og åbne mennesker i den lille by – og følt os heldige over at vi ligger for anker lige her midt i alt det smukke.

img_3986

Og det sidste nye er at fiske efter blæksprutter. Og det kan de der drenge selvfølgelig også. Gustav bliver dagligt bekræftet i at han skal være havbiolog. Og jeg tænker at han får set og oplevet så mange ting der kan være med til at spore ham ind på det helt rigtige for ham. Han har en evne til at bevæge sig i og omkring vandet på en så respektfuld og nysgerrig måde, at han får de her helt særlige oplevelser! Og han hjælper os andre med at få en bid af de samme utrolige oplevelser. Det er en gave på en tur som denne!

img_9089

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tobago - ved ikke om vi kommer herfra...