Foredrag i Århus

Om at bruge sin tid…

 

Tiden tæller. Ja, det gør den stadig. Men det er svært at følge med og endnu sværere at holde fast i prioriteringer, beslutninger og valg. Det er nu cirka 4 år siden, vi besluttede at ændre på vores liv. Det har været 4 år med vilde eventyr og op- og nedture. Vi ved, at vi aldrig vil ryge tilbage i tids-fælden, hvor vi ikke længere styrer vores tid og indholdet i vores liv. Men vi ved også nu, hvor svært det er at holde fast. Vi falder i engang imellem. Vi får for travlt. Vi mangler overskud. Vi arbejder for meget og krammer for lidt. Vi snakker ikke nok sammen. Vi glemmer at stoppe op.
Men den store forskel fra dengang og nu, er at vi mærker det. Vi mærker, når det ikke føles rigtigt, når vi har for travlt, krammer for lidt og glemmer at passe på tiden. Vi ved jo godt, at den tæller. Vi har mærket, at det gør en forskel for os, hvordan vi bruger tiden.
Derfor kan vi ændre på det. Også uden at sælge alle vores ting igen (vi har sgu heller ikke så mange tilbage!), købe en båd, hive ungerne ud af skolen og tage på langtur. Vi kan ændre ganske små ting og derved ændre det store billede.
Det er så vigtigt at sige højt igen og igen. For vi tror på, at alle kan ændre små ting, der gør en stor forskel.

Tv2 Nyhederne lavede i sidste uge en undersøgelse om børneliv. Og på top 3 over hvad vores kære børn savner aller mest, finder vi “tid med forældrene”. Det er måske ikke ny viden, men det er vigtig viden. Og det er også skide godt for os at blive mindet om. Nu hvor hverdagen og gråvejret for alvor banker på. Sidste år på denne tid, var vi stadig ret høje over alt det nye herhjemme og alle de mennesker, vi ikke havde set i to år. I år kan vi godt mærke kulden, mørket og hverdagens struktur, som ikke altid er skide sjov.
Til gengæld er vores liv anderledes, fordi vi har besluttet, at det skal være anderledes.

Og vi har gang i mange gode ting og planer, som alle bakker op om tiden – og den måde, vi ønsker at bruge den. Mere om de planer snart – og en invitation til at hoppe med på en del af en ny rejse, som er for alle os, der vil noget andet end 9-17.

Man kan læse en artikel om Tv2s børnefokus på tid her:

Tid, tid, tid

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foredrag i Århus