Billeje for sejlerfamilie på budget

Ankommet til Trinidad

Vi ankom fint til Trinidad efter en 20 timers sejltur næsten uden vind. Logbog følger fra skipper senere.
Trinidad er lige som vi forestillede os. Beskidt og larmende.
Det står i skærende kontrast til vores sidste dag i Man O War bay, hvor der blev fisket igennem og vi nød et skønt måltid med hummere, lionfish og blæksprutter.
img_4103

img_4109

img_4105

Og vi nåede en sidste stund med Dave, som efterhånden var blevet fast inventar på båden. Han advarede os meget om Trinidad – mest i forhold til kriminalitet, kidnapning af ungerne og om aldrig at gå rundt i Port of Spain om aftenen. Vi har heldigvis ikke oplevet noget ubehageligt og de lokale her virker lige så søde som på Tobago. Måske håbede han vi ville blive… Drengene blev meget glade for ham og omvendt. Han lærte dem alt hvad han kunne både i vand og på land.
img_4121

img_4114

Vi havde lidt problemer med at få lov at forlade Tobago, da Thomas ikke havde været forbi “Customs and Immigration” i Charlotteville inden han fløj fra os. Det resulterede i at jeg blev kaldt kriminel, blev oplyst om at jeg havde forbrudt mig mod landets regler og at vi som minimum skulle regne med en stor bøde (som minimum??). Jeg blev næsten slæbt ned af gangen til næste kontor og besluttede der at sende Bertram i vores dinghy ud efter min skipper. Det var alligevel bedst at være 2 til at klare de mange beskyldninger. Efter meget ventetid, flere trusler, mange opringninger til supervisor og et enkelt til lufthavnen for at tjekke om Thomas virkelig havde forladt landet, fik vi lov til at slippe, hvis skipper Christian skrev et brev om at Thomas måtte forlade landet i fart og derfor ikke nåede forbi deres vigtige kontor.
Det kan godt være at det virker som om de sidder med deres stempler og ikke foretager sig så meget, men jeg skal love for at de var på dupperne her. Og det var ikke for sjov. Det sker aldrig for os igen – det er ikke en situation vi har lyst til at stå i igen.

Ankomsten til Chaguaramas levede op til vores værste forestillinger. Der var olie overalt i vandet og luften var tyk af kemikalier, diesel og olie. Det viste sig at det ikke var normalt, men at der var et skib, der havde renset deres tanke og skyllet det direkte ud i havet. Og nu ser det heldigvis allerede bedre ud. Der bliver handlet på det her i havnen, men det er svært ikke at sammenligne med hvis det samme var sket i Danmark. Her virker det til at ske ofte…og uden egentlige konsekvenser. Johanna er godt medtaget af det meget beskidte vand, som billederne vidner om:

img_2428
Vi skal på land i morgen. Alt papirarbejde er fikset og vi skal bare holde os klar klokken 9 til løft. Vi overvejer om vi skal flytte på hotel. Her er ikke rigtig rart at være, ikke så meget at lave med ungerne, beskidt og virkelig varmt. Og det er helt sikkert ikke sundt at opholde sig midt i alle gasser og lugte.

Vi glæder os til at få styr på båden og til at komme videre. Nu har vi en uge til at opleve Trinidad og der bliver lavet gode planer. Men der er også en del arbejde på båden. Om 1 uge skulle vi gerne være på vej til Grenada. I flyvende fart med renset og nybehandlet bund.

2 kommentarer

 • Henrik Andersen

  Det var noget af en hemmelig oplevelse i fik. Godt i blev sluppet løs..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Ja, det var noget af en oplevelse. Heldigvis slap vi ret let i forhold til deres trusler. Men nu ved vi at den slags også kan ske…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeje for sejlerfamilie på budget