Sailors or travellers...?

Dartmouth

I dag er det lørdag og vi er stadig fanget i Dartmouth. Det regner og blæser. Der er ikke udsigt til at vejret ændrer sig foreløbigt. Vi har stadig ca 60 sømil til Falmouth, hvorfra vi skal sejle til A Coruña. Men lige nu ser det ud til at vi først kan sejle mod Falmouth på tirsdag – og så er der måske et vejrvindue onsdag, hvor vi så kan begive os over Biscayen. Desværre varer det vindue ikke helt længe nok og det kan betyde, at det sidste døgn på Biscayen bliver meget heftigt. Det er jeg ikke tryg ved. Jeg er bange for at vi kaster os ud i noget, der kommer til at præge resten af turen dårligt. Det må godt føles udfordrende og spændende, men det skal helst ikke være voldsommere end det. På den anden side er vi lidt pressede på tid. Vi tør ikke at gå glip af det her vejrvindue. Det er september nu og lige om lidt er det efterår.
Vi gad så godt at have klaret turen allerede nu. At sidde i Spanien i solen og ikke være helt så pressede på tid.

Dagen i dag har vi brugt på at lege turister. Vi har gået tur i Dartmouth og set på smukke gamle bygninger, snoede veje og smalle trapper. Vi har været i en smuk lille kirke og gået tur i den lokale park. Vi har gået en hel masse op og op og op og haft den skønneste udsigt ud over havnen. Og så har vi gået ned og ned og ned og set smukke terrasser og skæve huse med vanvittig udsigt. Vi sluttede af i den lokale sejlklub med varm kakao og nu sidder vi på båden mens det øsregner udenfor.

image

image

imageimage

image

Christian og jeg prøver at slappe af og lade som om alt er fint og at vi har en masse tid. Sandheden er dog en anden. Vi er pressede og har svært ved at finde roen til at være i det her meget længere. Vi må øve os. Og så spiser vi en masse mad og en masse slik og så går det nok. Drengene er på vej ud for at fange makreller og Liva er krøbet nøgen under en dyne klar til at se film. Christian tjekker vejr – igen.

6 kommentarer

 • Steen Hillebrecht

  Det lyder bare så meget som vores sommertur over Køge Bugt og de Sydfynske Ø-hav, omend lidt større.
  Det er det klassiske dilemma om bord!
  Hos os er jeg der ikke kan få sejlet nok. Men jeg lægger bånd på mig selv. For heller sejle en smule med en glad besætning end sejle ud i noget, der kan ødelægge det hele for altid på grund af en grim oplevelse.
  Klog beslutning med at splitte. Fin måde at løse dilemmaet.
  Held og lykke med den videre tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mira

  Puha Cille! Det lyder vildt og fantastisk på samme tid! I er gode og i er på vej! Godt i også får oplevet noget derude og at i har hinanden lige der! Tænker på jer og savner dig ad helvedes til ❤️ Kys til jer alle 5

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Det er vildt og fantastisk! Og så savner jeg også dig helt vildt! Gad godt have dig her lige nu! Kys til jer

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej med jer.
  Det er mega ufedt at sidde og føle sig presset inden turen over bugten. Vi kan kun anbefale at I har is i maven og venter med at sejle ud til I har en god vejrudsigt. Og selvfølgelig kommer den, I kommer måske bare til at vente længere end I har lyst til.
  Vi har hørt at mange dårlige oplevelser i bugten opstår når ‘man’ ikke tør vente længere, men der bliver lavet rigtig mange fine kryds både i september og i oktober.
  vk krydsede i næsten ingen vind, men hellere det end for meget fra SW og W😳
  Anyway / safe crossing og de varmeste sejlerhilsner fra os alle på Gorm den Gamle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej alle på Gorm den Gamle. I har ret. Is i maven er det rette lige nu. Men vi har taget en beslutning om at Christian sejler båden alene over Biscayen (måske med besætning hjemmefra) og jeg flyver til La Coruna med ungerne i morgen – og venter på Christian. Hvor er I lige nu? Vi har en flok unger der er så klar på lidt leg med andre end hinanden…!
   Lander i morgen kl 20 – men I er nok sejlet videre… Giv lige en melding.
   Gode hilsner Cille – og de andre på Johanna

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Jonas – og resten af besætningen
   Vi glæder os til at støde ind i jer snart. Christian venter stadig på at krydse Bicayen – heldigvis i følgeskab med 3 andre både. Ungerne og jeg er i Vigo og venter på ham.
   Håber alt er godt hos jer!
   De bedste hilsner fra Cille og unger

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sailors or travellers...?