Liva får besøg

Ferie i sommerhus…

Sponsoreret indlæg

Jeg har sagt ja til at skrive et indlæg for “sol og strand” – tænkte, at det da var helt oplagt, nu hvor jeg lever mit liv på en strand med sol. Sol og strand er noget, der fylder meget her og noget jeg elsker at skrive om.

Eneste ulempe var, at jeg igen kom til at savne de (mange) gode ferier i sommerhus. Og de dejlige mennesker, som jeg holdt de ferier med. Gad fx godt at tage de her 3 dejlige damer med:
img_0530

Eller min reservefamilie. Som har så mage børn, at vi har 7 til sammen. Så det skal være et stort sommerhus, hvis vi skal på ferie. De fylder jo en hel trappe:
img_0529

Eller min søster og hendes familie. Til fætter/kusine fis og ballade. Og god mad og strand:

image

Før vi tog afsted, brugte vi båden som sommerhus. Vores ferier i Danmark var aller bedst, når de blev tilbragt i båd (helst i solskin). Helt tæt.
Og alligevel kan jeg godt huske fornemmelsen (og lettelsen), når vi trådte ind i et sommerhus. Det er jo helt klare fordele ved at holde ferie i et sommerhus fremfor en båd. Specielt med 3 børn:

1. Der er det med dårligt vejr, at det næsten bare gør en sommerhustur endnu hyggeligere. Tænd op i brændeovnen. Og så falder der ro på…det er bare ikke lige så sjovt på en båd – at sidde og se på at alt bliver vådt og fugtigt.

2. Når man kommer til et sommerhus starter ferien. Så er familien i gang og der er dømt ferie. På en båd kræver det liiiidt mere, før den ro kommer. Der er altid en masse klargøring. Og børn (ok også koner) der tripper over at skipper hele tiden finder på flere ting at lave inden vi kan stikke af.

3. Den helt åbenlyse fordel…toilet og bad! Og et ordentligt stort toilet. Og et bad med varmt vand. (Og måske en spa og en pool…).

4. Der skulle egentlig kun være 3 punkter. Men så kom jeg på en anden ret vigtig ting. Når man holder ferie i et sommerhus, er der mulighed for at samle sine venner. Og hvis der ikke er plads til ophold inde i huset, så rykker man da bare ud. Det er noget jeg savner. Og noget vi snakker meget om. Ensomheden ved at være på en båd. Og om savnet af det sociale – og muligheden for at have folk hængende. Vi må finde en løsning på det om 1,5 år. Eller leje en masse sommerhuse…

Ferie i båd har selvfølgelig også en nogle fordele. Hvis ikke vi havde det sådan, ville det være skørt at vi sad her nu:

1. Båden giver os en frihed – og en mulighed for at dyrke eventyr.

2. I båden er vi tæt. Helt tæt. Og det er selvfølgelig på godt og ondt. Og jeg er ikke helt sikker på at teenageren altid synes det er en fest. Men han har dog en dør han kan lukke. Og når ungerne skændes drømmer jeg om mere plads og flere døre at lukke… Men når solen skinner og vi bader fra båden, så forsvinder de tanker.

3. Selvom man ikke tager på langtur som om, kan man sagtens få fornemmelsen af at være alene på det store hav. På den gode måde. Ikke den ensomme. Tiden går i stå.

Der sker noget, når man går fra at sejle på hyggebasis til at sejle og bo på båden fuldtid. Når man bruger båden som en ferieform, vælger man aktivt at ferien skal starte “nu”. Pakker sine tasker og rykker ned på båden. Og forlader det ordentlige hjem, som man kommer tilbage til et par uger efter med brune næser og en bunke overskud.

Og så til nu, hvor det her er vores liv. Vi har ikke en ordentlig bolig, som venter hjemme. Vi har brune næser og overskud, men ingen døre der kan lukkes sådan fuldstændigt…med mindre de lukkes med krog (for de der bølger kan godt være lumske). Og det ændrer selvfølgelig på følelsen omkring det hele.

Lige nu kunne jeg godt drømme om ferie i sommerhus. Det behøver ikke engang være luksus. Der må da godt være spa og pool…men det vigtigste er bare at der er plads til at fylde det med gode mennesker.
Og tanken om ikke at vide hvornår jeg kommer til det…det er lidt mærkeligt. Kold hvidvin på terrassen. Sløve morgener i bagende sol med jordbær fra den nærmeste gård. Strandtur med trækvogn og kaffe i termokanden.
I kan selv planlægge jeres næste sommerhustur og leje det sommerhus, der passer jer ved hjælp af dette link: Ferie i sommerhus

Hos Sol og Strand kan I nemlig gøre jeres søgning helt specifik og få lige det hus der skal til, for at I synes det er verdens bedste ferie. Jeg testede lige…og man kan faktisk leje et hus til 12 personer med både havudsigt, pool, spa OG sauna…

Det kan man (jeg!!) jo godt drømme lidt om.

Og så fylde det med alle sine bedste mennesker og bedste minder!

Det gør vi om 1,5 år…når verden er oplevet.

3 kommentarer

 • Mira

  Elsker sommerhus ferie med jer!❤️ Du glemte bål og skumfiduser!! Det er også vigtigt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Ja, det glemte jeg! Og det er jo nærmest det aller vigtigste! I er jo reserve-familien! Selvom I fylder en hel trappe…Og vi har 7 børn tilsammen! ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mira

   Vi fylder sguda næsten ingenting!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Liva får besøg