Videre til Montserrat

Først Montserrat og så St. Kitts…

Torsdag den 6.april 2017

Dumpede ankeret ud for Montserrats vestkyst efter 5 timers sejlads. Vinden var helt perfekt og vi havde en gennemsnitsfart på 7 knob. Troede, at vi ville nå frem ved aftentid, men vi fløj afsted og nåede at sejle langs Montserrat i dagslys.
Montserrat er en vulkanø og vi kunne tydeligt se, at vulkanen havde lavet store ødelæggelser i 1995. Den tidligere hovedstad XX blev ødelagt og alle beboere evakueret. I dag står der bare en masse forladte huse og der er intet liv. Øen er delt ind i sikkerhedszoner – hele den sydlige del er helt forbudt med mindre du er forsker og skal tage prøver eller andet. Den nordlige del burde være sikker og det er her livet leves på Montserrat. Vi ligger lige i midten – men altså indenfor den sikre zone. Vi går ikke i land, men nyder paradiset udefra. I morgen sejler vi videre til Nevis, som ligger ca 35 sømil herfra. Lige nu er her kun lyden af bølgerne der slår kraftigt mod land, vores vindmølle der holder fest og nogle irriterende gravemaskiner på land (de lyder dog lidt som fugle, så vi lader bare som om…). Skipper er glad. Ungerne kigger længselsfuldt over mod Drum – men ingen gider at sætte dinhgy’en i land, når vi allerede skal sejle i morgen tidlig. Den står på badetur, læsning og lur i cockpittet. Ingen skole i dag…det er for besværligt, når vi sejler. Til gengæld har de sejlet båden og sunget sange.

img_2975

Fredag den 7.april 2017

Vågnede tidligt ved Montserrat og besluttede at sejle ret hurtigt efter den første kop kaffe var drukket. Morgenmaden tog vi på vejen. Vi besluttede i samråd med Drum at sejle til St. Kitts – ca 40 sømil. Igen var vind og vejr helt som vi kunne håbe på og turen var helt skøn. Altså hvis man kunne lukke af for ungernes diskussioner… Vi kan så godt mærke, at de ikke har været på land i over 2 døgn. De provokerer hinanden og har så kort lunte. Og oven i det, er Liva blevet så helt utroligt glad for vores tågehorn…og det larmer. Det trænger ikke rigtig ind, når vi beder hende om at stoppe. Hun er så glad for det og har meget svært ved ikke at trutte i det. Hele tiden.
Vi har derfor besluttet at tjekke ind på St. Kitts og hænge ud her weekenden over. Alle trænger til at kunne bevæge sig lidt væk fra hinanden – de der 42 fod presser alle lidt lige nu. Og her er så varmt…det hjælper heller ikke på provokationerne og grænserne. Men skide være med at det ruller ret meget her i bugten. Og skide være med at der ligger 2 kæmpe krydstogtskibe lige ved siden af os. Og skide være med at der sejler en tolderbåd rundt og tjekker alle i ankerbugten. For vi kan bevæge os mere end 5 meter væk fra hinanden. Og det trænger vi til.
Drum lander her i ankerbugten om lidt – de har haft held med fiskeriet og fanget en fin 5 kg tun, som vi er blevet inviteret til at spise med på i aften. Men først må den stå på en tur på land…

img_3014

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Videre til Montserrat