Stemningsbilleder fra en afsked

Første nat på jordomsejlingen

Jeg er vågnet tidligt igen. Vågner med hovedet fuld af tanker. Venter på roen.

Nå, vi sejlede til Dragør i går efter et kort stop i Kastrup havn – og et besøg i Hellers (en drømmebutik for bådnørder som Christian). Her mødte vi en gammel bekendt, som arbejdede der og kunne give fantastisk rådgivning. Vi endte med at købe nye veste til hele banden + en super vest til Christians Atlanterhavnkryds. Og så fik vi endelig købt en grill til båden. Det er den slags, som vi ikke har haft tid til de sidste mange uger og det føles godt, at vi nu har styr på det. Vi kan grille på båden…! Og vi flyder, hvis vi falder i vandet…! Det er da to rimeligt vigtige ting at kunne sætte flueben ved.
Den gamle bekendte i Hellers, Michael – far til en sød pige, som Gustav gik i skole med de første par år af sin skolegang – har selv planer om at sejle jorden rundt og fik en rundtur på Johanna. Det viste sig, at han faktisk selv havde haft kig på båden – heldigt alligevel, at Christian slog til så hurtigt. Ellers ville vores hjem have været et helt andet – og garanteret meget mindre fint og hjemligt.
Vi blev sendt fint afsted fra Kastrup og det føltes vildt at kunne sige at vores jordomsejling var startet…

image

Så i Dragør, hvor vi skyndte os op og købe store is i en isbutik anbefalet af Michael fra Kastrup. De var gode og børnene landede langsomt. Vi fik plads i den gamle havn og der er jo så hyggeligt. Liva fangede krabber, Gustav jagtede Pokemons og Bertram ventede tålmodigt (NOT!!) på at hans dumme gamle telefon ville blive opladt. Og derefter gav han sig til at søge efter mobilreparation i Dragør. Men jeg måtte fortælle ham, at det ikke kommer til at ske. Han får ikke et nyt batteri til sin tlf her i Dragør. Lige om lidt skal vi smide telefonerne fra os. Lige om lidt fylder de forhåbentlig ikke så meget mere. Lige nu er de livliner til det liv, vi lige har sat på pause i 2 år. Og jeg kan godt forstå at de har brug for dem og brug for kontakten til deres savnede venner. Men om lidt…
Gustav mødte en anden Pokemon-jæger og de var sammen oppe i hans mors restaurant og spise rejechips. Han var væk længe… Og jeg blev først lidt utryg og så blev jeg lettet over, at han kunne være så ked af det om morgenen og så alligevel være i stand til at møde nye venner et par timer efter. Han er sgu så sej! Og god til at reagere, men også god til at komme videre. Det her eventyr bliver så vildt for ham og jeg glæder mig så meget til at se ham udvikle sig og lande i alt det her! Og at være så tæt på ham, når det sker.

Nu er Liva lige vågnet. Inden hun siger god morgen, siger hun “jeg vil bare godt ud og fange krabber…” Og så er hun i tøjet og redningsvesten og ude på broen. Tænk at starte sin dag sådan. Og vågne helt stille med et fiskenet i hånden og krabber i spanden. Det er da et dejligt børneliv. Morgenmaden kan hun få, når hun har fanget et par krabber.

image

Christian og drengene sover stadig. Jeg vågner med morgenkaffe, vind og lidt sol. Har stadig røde og ømme øjne. Men det er ok. Håber, at alle dem derhjemme også er ok. Ved at vi allerede får 1.besøg om 10 uger. Det føles rart at vide. Både at vi får besøg, men også at hverdagen sikkert har indtruffet sig om 10 uger og at det hele føles mere stille og roligt og mindre følelseskrævende. For det er udmattende, det vi har været igennem de sidste par uger – og denne netop overståede weekend har været helt urimelig hård for hele familien.

image

Nu sejler vi videre til Rødvig om ikke så længe. De der drenge skal bare lige vågne og Liva skal have fanget sine krabber. Rødvig kender vi fra tidligere ture og det er dejligt for ungerne at komme til noget velkendt.

8 kommentarer

 • Johanna

  Hvor er det dejligt at i kom videre, kan det passe at i er omkring Møn?
  Vi håber forsat at vinden er med jer!
  Selvom jeg allerede savner jer! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Søde Johanna. Dejligt at du følger med… det kan godt passe at vi var omkring Møn! Vi er i Vrdingborg nu. Vi savner også dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit

  Endnu et indlæg, som vi – der blev tilbage – kan lune os ved (igen kloge tanker Cille!) Her er vi ramt af “tomrum” og irritation over den danske sommer p.t. (Vind er godt men 12-14 s/m er hærværk lige nu😩)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Ja, sgu. Hærværk er det rette ord. Men i morgen (måske). Lige nu lander vi langsomt på båden og begynder at kede os. Det er måske meget godt! Knus til dig farmor fra hele banden

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jens

  Hej nåede jer ikke i havnen. Har en gave til jer hvor er i i morgen. ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Jens. Vi drøner forhåbentligt videre til Rødvig i morgen…men håber vi når længere. Sødt af dig med en gave!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  WOW hvor er det fedt det I gør og hvor er det spændende! Jeg glæder mig til at følge med – rigtig god tur!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Tak! Det føles også meget spændende. Men lige nu lader eventyret vente på sig…Dragør er ikke spændende på 3.dagen, når man gerne vil videre.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stemningsbilleder fra en afsked