Fortællinger fra et børneliv #2

Fortællinger fra et børneliv #3

I dag – dog lidt sent – er der igen fortællinger fra et børneliv. Små brudstykker af en hverdag, som vi dagligt byder både børn og pædagoger. Jeg er ikke i tvivl om hvor jeg skal være den 6.april…

I dag gider jeg ikke at advare. I ved vel godt, hvad der venter…

Alle fortællinger har jeg fået tilsendt:

1. Historie (ung uudannet vikar i vuggestue):
Alene på en stue med ca 7 vågne børn og tre sovende jeg havde opsyn på. To børn skulle mades og en enkelt skulle puttes. Det var en kort tidsrum (30 min ca), men uanset hvad er det IKKE i orden!

2. Historie (mor til vuggestuebarn):
Har mange gange oplevet at skulle aflevere om morgenen, hvor der kun var én voksen. Den voksne er alene med måske 5 børn (potentielt 12, hvis alle afleveres i det tidsrum). Der er en der skal have skiftet en lorteble og samtidig står en flok forældre i kø for at aflevere børn- så den voksne skal altså tage i mod 3 nye måske hvoraf 2 af dem er kede af det og kræver et skød. I sådanne situationer er jeg blevet – op til en time indtil en ny voksen mødte ind og der kom ro på. I sådanne situationer har jeg som mor også fx været alene på stuen med 7 børn hvor pædagog(medhjælperen) gik ud og skiftede ble (jeg tilbød det selv).

Det skal tilføjes det faktisk en virkelig god institution med god økonomi, ressourcestærk og med engagerede voksne og god leder- men selv der sker der mange af sådanne episoder.

3. Historie: (observation i vuggestue):
12 vuggestuebørn, to voksne (en tredje møder senere ind). To af børnene er nye og lige under 1 år gamle. Begge tydeligt trætte og sultne. Dagens aktivitet går i gang og de to små sættes i hver deres barnevogn, så de kan sidde og følge med i at de større børn laver lege med de voksne. Ind i mellem kommer der lige en voksenhånd med en sut, aer lidt eller andet for at holde dem ved nogenlunde mod på trods af de skiftevis pjevser, græder og stirrer modløst ud i luften. De to blev først puttet til lur efter frokost sammen med de større, på trods af de helt tydeligt havde et helt andet behov.

4. Historie (mor til børnehavebarn, sket mange gange): Henter tidligt omkring 13 og alle 44 børn er på legeplads. Leder efter en voksen. Finder én. En anden er inde og hjælpe en på toilettet.

5. Historie (mor til børnehavebarn, sket mange gange). Henter barn omkring kl 13 (hvor der bla. afvikles pauser). Alle 44 børn er på legepladsen. Svært at få øje på en voksen- 2 voksne til 44 børn, men den ene er inde med et barn der har slået sig/skal på toilettet og derfor 1 voksen til 43 børn på den store legeplads.

6. Historie (en børnehavepædagog beretter):
Alene med 18 børn på stuen: “En gang var jeg alene voksen på en stue, hvor en af børnene stoppede med at trække vejret. På grund af dørene, som er lavet til at børnene ikke kan åbne dem (håndtagene sidder højt. red.), kunne jeg ikke engang sende nogle børn efter hjælp. Det endte heldigvis godt, og barnet overlevede. Men at jeg var alene i den situation er yderst kritisabelt.” (hun fortalte derudover, at der blev skemalagt to gange om ugen, hvor en pædaogog var alene med stuen, udover øvrige tider, hvor man af forskellige årsager står alene).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fortællinger fra et børneliv #2