Risengrød, harpunfiskeri og paradis

Godt nytår fra Bequia

Så er det 2017
Året, hvor vi overhovedet ikke kommer til at være i Danmark. Året, hvor vi lever vores liv på en båd. Gyngende og svedende. Året, hvor vi måske kommer til at opleve Stillehavet eller Cuba eller Jamaica. Året, hvor det her eventyr måske bliver hverdag. Året, hvor vi ikke kommer til at savne mindre. Året, hvor vi kommer til at møde virkelig mange nye mennesker, opleve nye lande og kulturer. Og året, hvor vi kommer til at sige farvel så mange gange. Jeg hader at sige farvel. Men jeg ender med at blive verdensmester.

Vores sidste aften i 2016 tilbragte vi på en strand på Bequia. Med gamle og nye bekendtskaber. Polonica var selvfølgelig med til at spise og snakke det gamle år ud og det nye år ind. Og så var vi så heldige at møde en anden dansk båd, Felicia, med 3 stk dejlige unger. Og som om det ikke var nok, fejrede vi også nytåret med en norsk båd med 3 ligeså dejlige unger. 11 børn og 8 voksne på en strand. Med et bål og en guitar. Og champagne og øl. Og friskfangede fisk. Og brownie.
Og lygteleg på stranden i mørket. Og badning under stjernerne. Og virkelig glade unger. Med legekammerater. For første gang i meget lang tid, var der 3 teenager-drenge samlet på en strand. Gustav var tilfreds.

img_0591

 

Nu er vi vågnet. Vores søde nabo her i bugten har endnu en gang været ovre og banke på siden af vores båd. Vi skrider…altså ankeret har på en eller anden måde løsnet sig og vi skrider langsom tilbage uden at ankeret har taget fat igen.
Op med anker, sejle frem igen og ned med anker. Måske bliver jeg også en dag verdensmester til det. Christian på med dykkerfødder og maske og ned og tjekke om ankeret har fat. Det havde det, så nu er der ro på igen.

Gustav er ved at blive afleveret på den norske båd (i gummibåd). Han skal snorkle og hænge ud med 13 årige Henrik og lillebror (som jeg simpelthen ikke kan huske hvad hedder). Liva skal til legeaftale med Kirstine fra den danske båd Felicia. Polonica kommer til pandekager om lidt. Og så skal vi undersøge øen.
Og købe noget kød! Vi skal have fiskepause i dag…
Velkommen 2017 og godt nytår til alle.

2 kommentarer

 • Sønderskov

  Godt Nytår til alle fra Polonicas farmor og farfar. Herligt når virkeligheden svarer til/overgår forventningen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Tak til Polonicas farmor og farfar. Jer har vi hørt meget om. Godt nytår til jer også. Sidder lige nu og kigger på jeres søde børnebørn.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risengrød, harpunfiskeri og paradis