Hverdag på St.Martin...

Gravid (og fødsel) i et andet land…

Advarsel: Mest om graviditet og ventetid og skøre måder at gøre det på her på St.Martin…! Ikke noget som helst sejlerrelateret. Men vi sejler jo heller ikke for tiden. Vi venter jo på ham lillebror.

Lillebror lader heldigvis stadig vente på sig. Og selvom vi venter, så er vi ikke helt klar til ham endnu. Vi har fx ikke noget tøj til ham. Vi venter på pakker hjemme fra Danmark, hvor en veninde har indsamlet brugt babytøj og sendt hertil St.Martin. Leveringstid er dog altid lidt usikker. Måske når det at komme inden – måske får vi en ganske lækker nøgen lille fyr i den første periode. Uanset hvad går det nok. Men så længe han bliver i maven, er det ihvertfald ikke noget problem.

Jeg kan stadig ikke blive helt klog på det system de kører for gravide her på øen. Har fået taget blodprøver i dag – men med lidt over 1 uge til termin, var de ikke sikre på at der ville komme svar inden. Til gengæld fik jeg lov at betale for alle prøverne.

Så har det vist sig at vi skal bruge vores vielsesattest for at kunne registrere os selv på hospitalet og lillebror og få et pas til ham – og dermed kunne sejle lovligt væk med ham. Den der vielsestest har vi ikke lige taget med på denne tur. Og vi ved heller ikke helt hvor den ligger. Så nu er der bestilt en ny fra Københavns kommune. Med levering indenfor de næste 5 dage (håber vi). Så den skal vi også helst lige nå at få en kopi af inden han kommer ud.

Vægten stiger stadig ikke rigtigt og jeg spiser ellers virkelig mange flødeskumskager, sovs og hvad jeg ellers kan få fingrene i. Men + 7 kg er hvad det er blevet til indtil videre. Lillebror ser dog ud til at vokse fint. Og til forskel fra mine graviditeter hjemme i Danmark bliver jeg ikke sendt til scanninger for at tjekke om han vokser nok. Jeg har ingen idé om hvad han vejer (jordemoderens bud var et skøn vi fik presset ud af hende) – men alt mellem 3300 kg (som begge drenge vejede ved fødslen) og 4000 kg (som Liva vejede ved fødslen) er vel helt normalt for vores børn. Så han kan bare komme, når han er klar.

Har fået oversat den lange liste over hvad jeg skal have med på hospitalet. Og udover vand (som altså SKAL medbringes, hvis ikke jeg vil tørste under fødslen) skal jeg have virkelig mange mærkelig ting med. Underbukser der godt må gå i stykker (til mig selv, yes), et skørt/ en nederdel (så jeg kan føde uden at blotte mig for meget??), en hovedpude til lillebror, virkelig meget tøj til ham (herunder vanter…) og (selvfølgelig?) egne bleer/vaskeklude/skifteunderlag osv. Og så en hel masse andet – herunder diverse cremer og sæber både til ham den lille og mig selv. Vand medbringer jeg selvfølgelig, men resten gør mig helt utroligt træt. Vi har aftalt at vi går ind på den fødestue og føder som jeg ville gøre hjemme i Danmark. Og Christian er lige ved siden af mig.

Ungerne har fået tilbud om at være hos nogle venner i deres hus (med swimmingpool!) mens vi er på hospitalet. Og vi har fået tilbud om at låne deres bil i tiden op til fødslen…men tiden op til fødslen er jo på en måde allerede nu – og det kan ende med ret lang tid vi ender med at skulle låne bil. Så hvis der er overskud og tid, når fødslen går i gang, så sejler vi lige forbi og låner bilen og ellers klarer vi det på en anden måde. Ungerne finder ud af på selve dagen om de vil passes eller ej – men nu er muligheden der.

Jeg tror det hele falder på plads. Selvfølgelig gør det det. Og jeg ved jo godt, at det gør det altid. Denne gang har det bare taget lidt længere tid – og turen hertil har været lidt hårdere.

img_0713

 

4 kommentarer

 • Nana

  Jeg får da helt lyst til lige at flyve over og føde med dig 😉 … snak grundigt sammen om hvad du vil og ikke vil være med til, så din mand kan være din ‘advokat’.. og så er sætningen ‘sådan føder man i mit land, så sådan føder jeg’ være god at have klar. Mærk efter og sig fra (de vil fx sikkert gerne vaske barnet en masse, sig nej tak.. osv..).. det er skide godt at I er så erfarne i det med at føde – for så ved I hvad I vil og ikke vil være med til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Ja, det ville faktisk være ret skønt! Kommer du?😉 Jeg prøver at huske på dine ord, hvis der bliver ballade på fødestuen. Og ham Christian, han ved heldigvis godt hvordan han bedst hjælper mig. Og de får ikke lov til at vaske min baby!! Tak for at minde mig om at det er mig der bestemmer… Og bare sig til hvis du er på vej:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Karin Olsson

  Sikken en gigababy!!!! 😉😂 Nå, det skal nu nok gå alt sammen – I er jo superseje! Pøj-pøj med det! 😊👍🏻❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdag på St.Martin...