Franceschina i Porto

Noget om børn og ting

Affiliate links

Inden vi tog hjemmefra og startede vores eventyr, var vi jo i gang med det helt store sorterings- og oprydningsarbejde. Og det var et nærmest umuligt arbejde…at forestille sig, hvad man kommer til at have brug for de næste 2 år på en båd, med børn der vokser, vejr der ændrer sig og meget lidt plads.

Vi var enige om at der selvfølgelig skulle sorteres og at vi skulle være kritiske. Det gik godt somme tider og mindre godt på andre tidspunkter. For eksempel er det os stadig en gåde, hvordan det lykkedes Liva at smugle så mange bamser med…? Vi ved, at der er pakket 2 flyttekasser hjemme i DK. Vi ved, at den ene befinder sig på mormor og morfars loft og den anden i farfar og farmors sommerhus. Men alligevel er næsten hele hendes køje fyldt med bamser. Og der kommer (åbenbart) flere til.

Drengene var gode til at begrænse sig. De var så meget et andet sted i deres tanker i hele pakke-processen, at de nærmest ikke selv tog noget med. Det gik endda så vidt, at Gustav glemte alle sine skateboards i den gamle kælder…som alle har adgang til. Det gik op for ham den anden dag og nu er der sendt alarm besked hjem til vores gode gamle overbo, Ena, som har lovet at se, om de stadig kan reddes og gemmes til om 2 år, når Gustav helt sikkert kommer til at mangle dem. Vi har anskaffet os gode cruiserboards til drengene- de minder om dem her Og de er super smarte, når vi skal på lange ture eller når drengene trænger til noget andet end vand, vand og vand og den meget begrænsede plads på båden. På denne måde holder begge drengene også lidt fast i deres skateboarding.

Liva kører på løbehjul som dette og det hjælper til at de små ben ikke bliver så trætte. Det har også virkelig været en god investering. Liva løber på løbehjul med sin nye veninde fra 7seas, Marie (som også har fået løbehjul nu). De racer afsted og er lykkelige. Alle tingene blev købt i Holland. Vi var ikke sikre på at det ville blive nødvendigt, men det opdagede vi allerede i Rotterdam (indlæg om Rotterdam) at det var. Og siden er turene kun blevet længere og længere…men det er en del af det at sejle jorden rundt. Vi vil opleve de steder vi kommer – og det gøres – for os – bedst på ben.

Nu sejler vi videre fra Porto i dag. Løbehjulet luftes lige nu med Marie. Gustav er snottet og ligger i sin seng. Bertram forsøger at slappe af og lade op til den store aftensejlads. Han vil nemlig være vågen hele natten. Det går dog ikke så skide godt med det der afslapning…han er jo nærmest lige vågnet og har allerede mange spørgsmål og betragtninger, som han deler hele tiden…

Christian skriver logbog og planlægger alt det vi skal købe til båden i Lissabon. Mere om det senere. I øvrigt blev vi brændt af af sejl-fyren, som skulle lave bimini til os. Så nu må vi få det fikset i Lissabon. Vi har brug for beskyttelse, for her er godt nok varmt og brændende, når solen står lige på.

image

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Franceschina i Porto