Om en svær afsked

Og næste kapitel…

Så er vi på farten igen. De sidste par dage er brugt på afsked og båd. Christian har fikset vores nye batterimonitor, tjekket dæk (igen) og været i masten for at gennemgå riggen inden afgang. Jeg bliver aldrig fan af at han hænger deroppe… Men det er jo så trygt og vigtigt, at den nu er gennemgået og har fået lidt kærlighed. Og han kom heldigvis både op og ned uden problemer:

img_3375
img_3381

 

Motoren er tændt, ankeret lige hevet op og alle har forventningsfulde placeret sig i cockpittet. Vi har lagt en masse afskeder bag os (ej, de er endnu ikke ægte lagt bag os…) og er klar på nye eventyr. Der er fyldt om med en masse afsnit af “Mads og monopolet”, det er blevet den bedste måde at samles på her på “Johanna”. Alt kan være nyt, eksotisk, besværligt, spændende og fremmed – men når vi tænder for “Mads og monopolet”, så føles det hele ret trygt og velkendt. Og dilemmaerne ændrer sig ikke – folk er stadig utro, forelskede, i krise, får børn, flytter og tumler med hverdagen. Og stemmerne i radioen er de sammen. Det kan vi godt lide. Og det er ret sjovt at diskutere de der dilemmaer med ungerne – vi er ikke altid enige.

Første stop er (måske) Antigua ca 90 sømil herfra , derefter måske Guadeloupe og øerne omkring. Vi vil virkelig godt gense Île des Saints, skyde lidt fisk og have følelsen af at være på en øde ø. Og så går turen til Martinique. Vi fik i går en mail om at vores pakke fra Danmark (afsendt den 20.3) endelig er landet i Le Marin…vi havde næsten opgivet at få den og der er lykke på båden over at vi nu skal hente vores pakke. Der er lidt til alle i pakken, så det bliver næsten juleaften, når vi ankommer til Le Marin på martinique.

Og vi håber på at være på Tobago om 1 måned. Og forhåbentlig samler vi onkel Thomas op der og sejler videre med ham i et par måneder. Vi har fået gode meldinger fra den norske båd Sannsipapp om at dykkercertifikat på Bonaire for drengene skulle være ret fantastisk. Ret dyrt, men til gengæld virkelig intenst. Vi har fået anbefalet en dykkerskole og en instruktør, Ninka – og på trods af prisen, er det virkelig noget som vi godt vil prioritere at give drengene. De er så vilde med alt hvad der foregår under vandet og at tage dykkercertifikat på Bonaire skulle være ret vildt – siger selv de erfarne dykkere.
Vi har også af Sannsipapp fået kontaktoplysninger på Alfonso i Colombia, som åbenbart kan få alt til at ske og som er virkelig god at kende.
Det er ret trygt at sende en dejlig familie i forvejen, som så kan gøre alle erfaringerne og melde tilbage til os. Sannsipapp er nu i Panama og venter på at gå igennem kanalen. De er så heldige at have alt den tid de har brug for…så de tager den med ro OG tager hele vejen rundt.
Heldigvis er der også blevet lavet aftaler om at de lægger vejen forbi os i København.

St. Martin har været fin. Vi glæder os nu til noget mindre ordnet. Og vi glæder os faktisk også til bare at være os 5 igen. Vi skal vænne os til ikke at have gode naboer lige ved siden af. Men vi kan godt finde ud af bare at være os 5 og vi trænger til det.
Vi kan godt. Og ellers sætter vi bare “Mads og monopolet” på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om en svær afsked