Hej Bahamas

Om at nyde langsomt…

Sejlturen fra Jost Van Dyke, BVI’s til Bahamas gik som vi drømte om. Vejrudsigten stemte nogen lunde for en gang skyld – denne gang dog med mindre vind end de havde lovet (og ikke de plus 5-10 knob man plejer at skulle regne med).
Vi sejlede afsted lørdag formiddag. Alle var glade og klar – og forventningsfulde. Min mave var helt rolig. Og det er altså ikke en selvfølge inden et længere stræk – og slet ikke med en helt ny bådbaby ombord. Men vores sidste 2000 sømil i modvind har gjort noget ved mig. Og ved os alle sammen. Vi ved, hvad vi kan klare. Og vi har oplevet, hvor meget vi faktisk kan klare sammen. Så de 500 sømil i medvind, de virkede pludselig som en meget nem tur. Og så var der jo pludselig overskud til at glæde sig, til at nyde det og til bare at være sammen.

img_3767
Heldigvis elsker bådbabyen stadig at sejle. Men helt imod skippers principper, elsker han aller mest når motoren larmer…
Det fik han lov til at opleve i 24 timer. Resten af tiden fløj vi afsted for sejl. Vi lå ret stabilt på 6-8 knob i gennemsnit og var en enkelt gang oppe og logge 11 knob. Vi havde bølger på ca 1,5 meter – enkelte steder dog 2,5 meter. Men ikke ubehagelige.

Bådbabyen tog sin morgenlur på Bertram, som til gengæld sad helt stille og nød den lille varme bådbaby. Hver morgen. Tak for det!

img_3769

Skipper var lykkelig. Besætningen nem. Skippers kone bagte og bagte og der blev serveret både boller, rugbrød og kager. Ungerne var på toppen. Båden sejlede som en drøm. Og ingen blev søsyge. Vi har aldrig spist så meget på en sejltur før. Og vi har aldrig lavet så meget lækker mad på en sejltur før.

Helt som det passer sig ved sejlads her i varmen blev vi fulgt af flere flokke delfiner. Og det bliver vi ikke trætte af. Aldrig. Og flyvefiskene, som også efterhånden er et ret almindeligt syn, blev registreret og nydt.

img_3768
Vi er ved tage afsked. Helt langsomt nyder vi lidt ekstra. Vi fokuserer lidt mere. Og vi vil helst være sammen. Også uden at lave noget. Det er ret særligt, for alle ved godt at det slutter snart. Og så bliver det bare endnu mere særligt. Og næsten lidt højtideligt – samtidig med at det jo bare er vores hverdag, som den har set ud de sidste 21 måneder.

Vi er på Bahamas nu. Og farverne er lige så vilde, som vi havde forestillet os. Vi har endnu ikke set hajer. Og det er vist meget heldigt, for Liva har svoret, at hun ihvertfald ikke skal i vandet på Bahamas. For der er jo hajer. Og en eller anden har fortalt hende at man hverken må tisse i vandet eller sprælle, for det tiltrækker hajerne. Og når man er Liva på 8 år, er den tanke ikke helt til at overskue. Så nu arbejder vi langsomt med at lokke hende i vandet og så må de der hajer godt holde sig væk. Ihvertfald i et par dage.

Vi bevæger os langsomt gennem de mange øer og suger til os. Og vi husker at nyde havets og himlens farve. Og livet under os.

img_5975

Nu ligger vi her. I de vildeste farver. Og nyder.

Yes, så glad kan man være for en omgang rugbrødsblanding!

Yes, så glad kan man være for en omgang rugbrødsblanding!

 

4 kommentarer

 • Klara

  Jeg har er stykke tid fuldt med i jeres rejse – hvor er det interessant at følge!
  Jeg vil dog høre om I havde noget sejler erfaring inden i tog afsted – og i så fald hvor meget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Tak for det. Min mand har sejlet altid, undervist andre og har hele tiden haft ret godt styr på det. Jeg havde ikke sejlet andet end de årlige sommerture med familien – og var derfor ret grøn og usikker i starten. Men stolede på at ham skipper havde en plan A, B og C hver gang. Og det havde han heldigvis. Erfaringen er heldigvis kommet med de mange sømil…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Karin Olsson

  Ih, hvor lyder det altså bare dejligt! Ham Sylvester er vel nok en heldig lille bådkartoffel 😉 Og hans søskende er også heldige – tænk at få mulighed for at opbygge så stærkt et bånd, både til hinanden og til jer! <3 Det er da helt ubetaleligt. Godt, at I er bevidste og nyder den sidste tid her på jeres eventyr – hvor har I bare fået meget med jer, som I kan få glæde af i jeres fremtidige liv. Glæder mig til at se/læse mere fra Bahamas 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Ja en heldig lille bådkartoffel:) Tænk at få sådan en start. Bahamas tyder på at blive skønt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej Bahamas