Om at give noget tilbage

Om Cartagena og kontraster

Cartagena er som vi drømte om – og så lidt til. Larmende, farverig og fuld af kontraster. Og endnu mere, fordi vi sejlede fra en øde ankerbugt til en meget lidt øde storby. Vores indsejling natten til søndag foregik i mørket med lys fra den levende by – fra skyskrabere hele vejen ind, musik fra natklubber og magien ved en fremmed by lørdag nat. Liva var sikker på at vi nu havde ombestemt os og var sejlet til New York…og det kan man sagtens forstå at hun tænkte, både fordi der virkelig var en storby-fornemmelse over hele billedet OG fordi vi ret tit ændrer planer. Lidt efter mente hun at vi måtte være i Bangkok…fordi der lugtede helt krydret og eksotisk – som der kun gør i Bangkok, når man lige er landet hjemme fra kolde København.

img_9799
Vi ligger nu med Johanna midt i byen. Kæmpe højhuse, kontorbygninger og en erhvervsagtig stemning på den ens side og konfiskerede narkoskibe godt overvåget af den Colombianske flåde på den anden side (vi ved at de er overvågede, for Christian har prøvet at sejle for tæt på…der var både våben og høje råb – så det gør vi ikke igen).
Jeg skynder mig lige at skrive, at vi ikke har oplevet noget ubehageligt. At Colombia har været alt muligt andet end alle de (narko)serier man ellers sluger råt om Colombia. Vi har mødt åbne pladser, glade mennesker, legende børn og en hjælpsomhed, som har været helt skøn.

img_9836

img_5277

img_5281

img_5268

 

img_5263

img_5284
Drengene har fundet en skatepark der nok ligger ca 30 minutters gang fra båden. Der hænger de ud og møder lokale børn – og oplever et Cartagena som de nok aldrig vil glemme og som vi andre ikke får adgang til på samme måde. De lokale børn passer på dem, viser dem hvor de kan købe kolde drikkevarer OG advarer dem om, at det nok er bedst ikke at hænge ud i parken efter klokken 18. For selvfølgelig er der også en anden side af Cartagena – ligesom der er af alle andre storbyer.
Men altså, alle de bekymringer og advarsler som vi har fået med på vejen…dem har vi selvfølgelig taget til os, men vi er ret vilde med det her og med de mennesker vi møder. Og vi tror stadig på at det er så afgørende hvordan man går ud i verden og møder både sted og mennesker.

Vi har lagt båden i marina i går og nyder nu friheden ved at kunne hoppe af og på som det passer os – vi behøver ikke at bevæge os i samlet flok fra Johanna og det er en god afveksling for alle.
Vandet her er så beskidt, så badning bliver det ikke til. Og derfor har vi taget en ret vild og god beslutning om at flytte på hotel i 2 dage sammen med Irie rose. Vi har fundet den fineste lille oase midt i et meget hyggeligt kvarter med små pladser, streetfood og musik. Og vi er så super heldige at de netop nu kører 50% på deres værelser… Så i morgen kører vi luksus i 2 dage, bliver modtaget med velkomstdrinks og fejrer Livas 8 års fødselsdag med morgenmadsbuffet og swimmingpool.
Jeg tror det bliver endnu en fødselsdag vi aldrig glemmer…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at give noget tilbage