Om skolebåden Johanna

Om kontraster

Sidste dag i marinaen inden turen går videre her fra Providenciales og til Gran Turk, som er vores sidste stop inden St.Martin. Det har været en dejlig uge – helt, helt anderledes end Cuba. Men det er jo netop det sejlerlivet kan,- altså byde på kontraster, som man engang imellem kan glemme eksisterer. På Cuba var det engang imellem svært for os at være dem, der havde så mange muligheder – at kunne sejle rundt i 2 år, have råd til at købe den mad vi drømte om, at tage på ture og på mange måder leve det liv vi har lyst til. Vi følte os rige på en måde, som faktisk gav lidt dårlig samvittighed.

Her er det helt anderledes. Vi er helt klart de fattige. Alle på øen har mang penge og dagligvarer koster kassen. Man kan købe alt, hvis man har penge. Men folk er søde og hjælpsomme og jeg tror de tænker, at vi er lidt skøre. En mærkelig familie på 5, som sejler rundt i sådan en lille båd (vores nabo her i marinaen er en båd på 70 fod, som ikke har rykket sig i 1,5 år) og så med en baby på vej. Men i stedet for at blive bange og trække sig fra “den mærkelige familie”, så spørger de og møder os på en fin og nysgerrig måde.

Vi mødte et virkelig sødt amerikansk par til den ugentlige barbecue i marinaen og dem havde vi så en aftale med i går på en strand lige ved det hus, de hvert år lejer i 2 uger over jul og nytår. De følte sig ansvarlige for os – da de følte de havde inviteret os til deres strand – og derfor havde de sørget for både drikkevarer, store badedyr og hjemmebagt lemon-pie, som vi fik med hjem på båden (og spiste på en gang!) Og de stillede spørgsmål, som vi aldrig er blevet stillet før og fortalte om deres liv – som selvfølgelig er markant anderledes fra vores. En helt skøn og givende dag på stranden i godt selskab.

Det er ikke hverken bedre eller dårligere at være her. Men det er anderledes end Cuba. Og det er jo præcis det, vi elsker så meget ved det her liv – alle kontrasterne og alle møderne med mennesker, som åbner for en verden, som vi ikke vidste eksisterede.

Og det er meget sundt at opleve sig selv og sin familie gennem nye øjne. Og den der strand…åhr ja, den var fantastisk:

img_0422

fullsizerender

fullsizerender-2

img_0419

img_0418

Kort over Turks and Caicos Islands

Kort over Turks and Caicos Islands

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om skolebåden Johanna