Jordomsejling - om de kedelige tal bag...

Om ungerne og om skole

Jeg har pakket skolebøger til ungerne, så de har nok til denne måned, hvor vi er væk fra båden. Det betyder, at vi ikke har gang i alle fag for drengenes vedkommende, men i stedet udelukkende fokuserer på matematik, engelsk og matematik (og tysk for Gustavs vedkommende…men det er virkelig ikke en succes!). Men det er ret fedt at arbejde koncentreret med så få fag. Og det betyder også, at vi løbende får færdiggjort ret mange bøger. Som i lavet dem fra start til slut. Og det er ungerne vilde med! Det er en fed følelse for dem at vide, at nu er den bog klaret. Og jeg nænner ikke at fortælle dem, hvor mange bøger der venter på dem på båden…for jeg har pakket virkelig mange!

Liva er startet på engelsk i år. Det mundtlige kommer ganske af sig selv. Og engang imellem når vi laver matematik, vælger hun at svare på engelsk, så hun dyrker det tværfaglige ret godt selv. Men vi har en opgavebog til hende i engelsk, som er bygget fint op med opgaver, der udvider ordforråd. Og hvis ikke den passer ind i Livas verdensbillede, gør hun da bare så den passer. Sidste tema hun har haft, har handlet om “HOME” – og hun har arbejdet med fine ord som roof, house, window og den slags. På sidste side skulle hun tegne sit hjem og skrive hvad hendes hjem indeholder – som en træning i at bruge alle de ord, hun har lært på de foregående sider. Det var svært. Først fik hun lidt krise. Så løste hun det. Så gjorde hun bare sådan:

img_0783

I næste uge starter vi op på avisprojekt. Så lader vi bøgerne ligge lidt. Og tager fat i emner om Barbados. Det skulle gerne tage os nye steder hen – blandt andet på besøg på en lokal skole, til gudstjeneste og forbi det danske konsulat her på øen. Det bliver sjovt og godt at lave noget andet. Specialt teenageren er ved at blive ret træt af bøgerne. Han skal ud og snakke med folk. Og lave fede artikler om det bagefter.
Alle ungerne har gået på verdens bedste skole – Østerbro lilleskole – og de er godt trænet i det der med at opsøge viden og omsætte det. Og det skal holdes ved lige, for det er fandme mere brugbart end at lære udenad.

Vi savner ham Christian og det bliver sværere og sværere at være i. Vi skal nok klare det. Det er bare hårdt. Og alt er sjovere med ham. Selvom vi er i godt selskab med mormor og morfar på en fantastisk ø. Vi savner ham. Vi savner vores hjem. Og vi skal aldrig være så lang tid fra hinanden igen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordomsejling - om de kedelige tal bag...