Sidste arbejdsdag...

Planlægning – skolegang på båden

Sponsoreret indlæg

Nu har jeg for alvor sat alt ind på at få styr på ungernes skolegang. Det er gået op for mig, at det er en virkelig stor mundfuld… Liva skal undervises på 1. og 2. klassetrin, Bertram skal undervises på 4. og 5. klassetrin og Gustav skal undervises på 8. og 9. klassetrin. Det er alligevel en del og det betyder jo faktisk at jeg har et barn i indskolingen, 1 barn på mellemtrinnet og 1 barn i udskolingen. Det umuliggør stort set alle former for samkøring af undervisningen… Derudover har vi besluttet at Gustav skal flyve hjem i forår/sommer 2018, for at følge sin gamle klasse til afgangsprøver. Det betyder, at han skal være helt skarp og helt klar på pensum, prøveformer osv. Det må ikke lukke døre for ham, at vi forfølger denne drøm.

Da alt det her ægte gik op for mig, satte jeg jagten ind på undervisningsmateriale. Jeg er nødt til at have noget materiale og nogle systemer, som kan støtte mig i niveau, pensum og indhold. Heldigvis følger Liva og Bertram Gyldendals Fandango-serie – og Gustav har også tidligere brugt denne serie. Det betyder at vi kender den, kender kvaliteten og opbygningen. Og alle børn (og moderen) er begejstrede for den.

Indskolingsdelen tager fat på en masse skønne børnebøger, som undervisningen er bygget op omkring. Det får integreret dejlig højtlæsningen med læring. Liva er top motiveret for at komme i gang med at skrive i alle bøgerne – og vi har derfor pakket dem ned i en kasse. Det kan jo ikke nytte noget, at vi løber tør der midt på jordomsejlingen.

 

fandango

 

Udskolingsdelen kommer til at støtte super godt op om Gustavs undervisningen og det føles som om jeg har taget en god lærerkollega med under armen.

Alle naturfagene er lidt af en udfordring for mig, da Gustav har ret mange fag, som ikke umiddelbart falder mig let at undervise i. Også her satte jeg jagten ind på det bedste materiale. Det endte med en fantastisk serie fra GO forlag. Den hedder X-plore og tager fat på alle naturfagene på en spændende og praksisorienteret måde. X-plore serien har derudover lavet et ret skønt atlas – 1 til indskolingen, 1 til mellemtrinnet og 1 til udskolingen. Bagerst i hvert atlas, er der et flagregister…det bliver meget brugbart på turen, når vi skal til at lave vores egne gæsteflag.


De er så lækre og vi har allerede bladret i dem og studeret dem en hel del. Det kan faktisk være, at jeg endelig kommer til at få dækket det kæmpe geografi-hul jeg har. Jeg kan jo starte med Livas atlas og arbejde mig igennem drengene derefter.

Nu ligger der skønne bøger og venter på at blive taget i brug. Næste gang de skal pakkes ud, er vi ombord på båden på vej ud i drømmene…

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidste arbejdsdag...