Ro til søndag/mandag

Skipper har lagt planer

Der er blevet drøftet planer på båden. Vi har indsamlet erfaringer fra andre sejlere, læst og drøftet hvad vores lille familie drømmer om. Det er der kommet denne foreløbige plan ud af. Den er ikke detaljeret, men kun beskrevet i grove træk. Der er stadig plads til ændringer og nye forslag. Men de næste par måneder ligger nogen lunde sikkert – og ser sådan her ud:

Martinique
Dominica
Guadeloupe
Montserrat
Antigua
Nevis

Når orkansæsonen sætter ind – slut maj/start juni stikker vi sydpå til Tobago. I sin tid valgte vi Tobago fra på grund af løse rygter på diverse sejlersider – rygter om pirater og kriminalitet. Efterfølgende har vi mødt mange sejlere, som har været meget begejstrede for Tobago – og som har følt sig trygge. Tobago skulle efter sigende være som man forestiller sig Caribien for 10-15 år siden. Ikke så turistet, fantastisk natur og priser der passer til den lokale (og vores) pengepung.

Efter Tobago sejler vi til Los Roches og videre til ABC-øerne. På disse øerne regner vi med primært at få nogle super fede snorkel – og dykkeroplevelser. Specielt Bonaire skulle være ret højt placeret på listen over fede dykkersteder.

Så går turen videre til Columbia, Panama og San Blas øerne. Disse steder har vi endnu ikke læst ordentligt på, så vi ved ikke helt hvad vi forventer. Vi har fået dem anbefalet af andre sejlere. Vores gode ven, Tom, fra Clark’s Court Bay var specielt helt vild med San Blas øerne. Han har rejst i det meste af verden og har givet os gode anbefalinger med på vejen. Blandt andet har han snakket om en flod med krokodiller, hvor det skulle være muligt at sejle ret langt ind.

Derefter sejler vi videre til Costa Rica, Nicaragua og Belize.

Derefter kæmper vi os østpå til Jamaica og Cuba. På Cuba skulle det være besværligt at sejle rundt, så vi planlægger at smide båden i en marina og rejse rundt med rygsæk i ca en måned. Så drager vi til Den Dominikanske Republik, Puerto Rico, De Britiske Jomfruøer og de øvrige Leeward øer.

Og på det tidspunkt er det ved at være tid til at vi skal bevæge os hjem mod Danmark igen. Det kommer til at foregå via Bahamas, Bermuda over Atlanten til Azorerne.
Det største problem ved denne plan er at vi formentlig kommer til at sejle i modvind fra Belize til Leeward øerne. Og det er jo virkelig ikke fedt. Men vi er nødt til at tage højde for orkansæson. Og vi har ikke visum til USA, så det udelukker en del andre muligheder.

Sådan ser vores umiddelbare tanker om turen ud. Men der kan ske mange ting, vi kan få nye anbefalinger, forelske os vildt og voldsomt i et bestemt sted eller andre spændende ændringer.

img_1328

13 kommentarer

 • Lars Oudrup

  Vedr San Blas: køb Eric Baumanns bog “Panama Cruising Guide” inden i tar ud af Karibien!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders

  Hej familen rosentoft 🙂
  Kan i ikke rejse til USA på en esta?:)
  http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/usa-pas-og-visum/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Anders. Jo, det burde være sådan. Men vi har fået mange forskellige oplysninger om hvad der kan lade sig gøre og hvad der ikke kan. Vi skal jo ikke “bare” rejse ind, men have tilladelse til at sejle rundt. Det kræver en cruiser-permit. Hvis vi beslutter at USA er vejen frem, må vi vist forbi den amerikanske ambassade på Barbados. Jeg tjekker lige dit link… Og tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lars (skipper S/Y Lady Marmalade)

   Hej – tror der er en mulighed for at klare cruiser tilladelse mv. til US områder ved at besøge US Virgin Islands (de tidligere Dansk Vest Indiske øer) fra British Virgin Island med færge og så efterfølgende ankomme i egen båd (US Virgin Island, Porto Rico osv.) … se her https://youtu.be/0BnC0EpadVc

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Sidder faktisk lige nu og undersøger det. At ansøge om visa til 5 personer er en meget stor mundfuld, så det ville være skønt at slippe for det! Tak for tippet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael

  Hej Cille
  Så fedt at følge jeres tur – jeg er selv igang med stille og roligt at planlægge min egen.

  Hvilket program bruger i til lave jeres rute i? Det ligner ikke at være Google da jeg i hvert fald ikke kan finde ud af at lave stjerner 🙂

  Fortsat god tur

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Michael, fedt at du også er i gang med planlægning! Hvornår skal du afsted?
   Og den der rute med stjernerne er netop google…jeg har bare gemt hver enkelt destination – og så kom der en stjerne.
   Mange hilsner Cille

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michael

   Jamen planen er 2019 – jeg er igang på sejlerskole og forventer at tage de 2 sæsoner. Og så håber jeg at man føler sig rustet nok til at tage afsted.

   Tak for svar på det med Google 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Lyder fantastisk!!! Det kan være jeg har misset en opdatering – hvorfor var det at I ikke tog Mollie med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Desværre besluttede ham Uncle Levi, som havde baren hvor hun holdt til, sig for at beholde hende. Efter hun havde boet 3 dage hos os, savnede han hende for meget… hmmm. Måske handlede det om penge, men han virkede nu som en god mand. Øv bøv

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniel

  Et hurtigt sp.

  Skal i have VISA til USA? I kan vel rejse ind i USA på ESTA? Og være der i 3 måneder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Vi er i gang med at undersøge om der er noget at gøre. Det største problem er vist en cruiser-permit. Der er mange meninger om hvad der kan lade sig gøre – og ikke lade sig gøre.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ro til søndag/mandag