Fra Martinique til Dominica

Skippers logbog

Martinique – Dominica

img_0514

D. 26.03.2017

Kl. 07 – Vækkeuret ringer og vi står op for at komme afsted i så god tid at vi ikke ankommer til Roseau i mørke. Vi har ca. 50 sm foran os og vejrudsigten siger at vi skulle få 6-8 ms fra SSØ. Solen skinner og alt er meget fint.

KL. 07.20 trækker ankeret op og glider stille og roligt ud af bugten for motor, med Drum i hælene. Da vi kommer lidt fri af land kommer der også lidt vind, og vi får sat sejl, og glider nu på fladt vand langs kysten nordpå med 3,5-5 kn. Ungerne kommer én efter én op i cockpittet, og fiskelinerne bliver sat ud.
Mens vi endnu sejler langs Martinique forsvinder vinden helt og vi må igen starte motoren, som vi først kan slukke, da vi kommer fri af land. Her bliver forholdene som sædvanlig lidt besværlige, med tiltagende dønninger og 8-9 ms der ikke helt kan finde ud hvor den har tænkt sig at komme fra. Og endnu engang bliver den første 3. del af strækket mellem øerne, præget af gråvejr, store dønninger og friske vindstød.
5-6 sm ude falder der dog ro på tingene igen, og på resten af strækket skyder vi 6,5-7 kn på en halvvinds sejlads i medstrøm, og kommer hurtigt i bølgelæ bag Dominica, hvor vinden oveni købet bliver med os indtil vi er få sm ude fra Roseau.

Drengene sejler båden det sidste stykke vej indtil ankerpladsen, som viser sig udelukkende at være ankerbøjer pga. dybden. Vi bliver også mødt af en fyr, som meget gerne vil have os til at ligge os ved en ankerbøje, men han vil have 40,- ECD for en nat. Vi takker pænt nej, og finder en plet med 7-8m vand lidt tættere på industrihavnen.
Drum smider deres anker lige ved os, og vi konstaterer hurtigt at vi ruller en del. De smider et hækanker ud til siden og vender stævnen i bølgeretningen, og vi følger efter med en line 10m ude på ankerkæden og tilbage til den agterste klampe, således at vi også kan trække stævnen i bølgeretningen. Det virker upåklageligt til at starte med, men som vinden helt dør inden natten, er der ikke rigtig noget, der holder os på plads, og som jeg skriver dette kan jeg fornemme at det bliver en urolig nat…

 

img_1481 img_1494

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Martinique til Dominica