De glade hummerfangere

Skole, hummere, St.Lucia og tilbage igen

Det har været den mest urolige nat i nat. Vi er blevet væltet rundt i dønningerne, som om vi var på den vildeste sejltur i voldsom vind og kæmpe dønninger.
Det betyder, at vi næsten ikke har sovet. Til gengæld har det også regnet det meste af natten, så nu har vi vand i gummibåden – og det er super godt til den rengøring, som nu virkelig er nødvendig.

Vi er startet op på skole igen her til morgen. Det er virkelig den værst tænkelige kombination… trætte forældre, ugidelige børn, vippende båd, kedelige regnestykker og læsning. Nu har vi kæmpet og kæmpet – mellembarnet kæmper stadig med gangestykker. Teenageren er meget sur over 9.klasses prøvesæt (som jeg jævnligt udsætter ham for). Han mener at det er “lamme” emner, som han ikke behøver at forholde sig til. Liva har nu besluttet sig for, at hun ikke gider at lære at læse mere. Hun kan jo alleredede stave til bold og båd, så hvorfor skal hun dog anstrenge sig mere. Det er virkelig ikke en fest, det her skole lige nu. Men vi har været her før, og vi ved, at der bare skal struktur til…det føles bare lidt uoverskueligt, når vores hverdag hele tiden ændrer sig.

Til gengæld taler Liva engelsk med tyske Marie – på et niveau, som helt klart har udviklet sig, siden de to piger sidst sås. Det er ret fantastisk.
Og Bertram og Gustav hænger ud med de norske børn (og snakker med svenskere på stranden) – og får så fint udviklet deres kendskab til de nordiske sprog. Og det er jo ret fint at det kommer helt af sig selv. Gustav sov hos nordmændene den anden dag og da han vågnede, fik han stukket en norsk bog i hånden…og som han selv siger: “så var det jo ret nemt at læse norsk”.

img_0603

Så ud over struktur, skal vi nok også øve os i at få øje på alt den læring, der hele tiden sker – i vores skøre, varme og eventyrlige (og engang imellem besværlige) hverdag.
Men respekten for vores ungers skoler og lærere vokser hver dag! For filan, hvor er det et stort ansvar og hvor er de bare godt klædt på (og det er på grund af de gode skoler og børnehaver og de engagerede mennesker, som har været i vores ungers hverdag – tak!).

Nu skal vi i land og proviantere. I morgen går turen videre. Vi skal aflevere vores venner i St. Lucia igen. Og det var ikke ubetinget en succes med sejlturen hertil, så vi er nødt til at splitte turen op i mange små bidder.
Og når de er afleveret i St. Lucia den 15.1. så sejler vi tilbage mod syd igen. Der er stadig mange steder, vi ikke har oplevet endnu. Og mange lege, der ikke er leget endnu. Og mange sange rundt om bålet, som ikke er sunget endnu. Og mange hummere, som ikke er fanget endnu. Og mange nye venner, som ikke er besøgt endnu. Og det skal vi selvfølgelig ikke gå glip af!

img_0606

 

 

img_0600

2 kommentarer

 • Henrik Christiansen

  Hey derude. Hvor er det spændende at følge jer på jeres rejse. Jeg sejlede selv i området i flere omgange i 2011/12 og har mange gode minder derfra. Et tip: Hvis i kommer til sct Vincent kan jeg anbefale at i smider ankeret i Walilabou Bay.Det var der at “Pirates of the Caribean” blev optaget. Bugten er en veritabel filmkulisse med alt fra filmen. Det er et must for børn og barnlige sjæle. Forsta god vind til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   1000 tak for tippet. Der sejler vi til i dag… Ligger lige nu i Blue Lagoon st. Vincent. God dag til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De glade hummerfangere