Styr på endnu en ting - solcreme!

Spørgsmål, som jeg er lidt træt af…

Jeg har, siden vi fortalte verden om vores beslutning om en jordomsejling, fået ret mange spørgsmål, som kunne hentyde til, at Christian og jeg er komplet uansvarlige, tankeløse og lalleglade forældre. Men det er vi altså ikke og vi har selvfølgelig overvejet, drøftet, grædt over, fundet løsninger på osv osv.

Spørgsmål, I helst ikke skal stille os mere inden vi rejser:

1. Hvad vil I så gøre med lejlighed, når I kommer hjem?
2. Hvad vil I så gøre med arbejde, når I kommer hjem?
3. Hvad med børnene og deres venner? – Kommer de ikke til at savne dem? (dette spørgsmål stilles desværre også til børnene tit…hmm selvfølgelig kommer de til at savne deres venner)
4. Hvad med børnenes skole og undervisning?
5. Men Gustav er jo teenager – hvordan skal det gå?

Jeg ved godt at det handler om alle folks angst, for det her mærkelige vi har besluttet. Men vi har besluttet os, for at turde det her – og vi tror på, at det er den rigtige beslutning. Og så vil vi i øvrigt øve os i at være til stede i nuet. Hvem ved overhovedet, hvad der skal ske om 2 år? Og er det vigtigt?

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad der ville ske, hvis man stillede de samme spørgsmål – lidt omvendt. Man kunne fx i stedet for spørge børnene, om det ikke bliver spændende, at møde nye venner fra hele verden.

image
Alting venter jo på os herhjemme og vi skal bare ud og suge til os og vise ungerne, at venskaber kan bevares – samtidig med at man skaber nye på tværs af sprog og kultur.

10 kommentarer

 • Michael Teschl

  Verden er både fuld af muligheder OG af folk, der ikke kan rumme andre menneskers beslutsomhed og evne til at søge de muligheder, som er derude. Tænk hvis disse folk i stedet turde drømme lidt med jer – det ville alle da få meget mere ud af …
  De spørgsmål jeg læser I får, handler tydeligvis alle alene om, at spørgeren er groet fast i sin egen begrænsede og bekymringsbefængte virkelighed og ikke begriber (eller bare misunder) at I har lyst og mod på mere i livet, end blot det hjemstavnen kan tilbyde. Afsted med jer – se verden, mød alle de forskellige kulture og folkeslag derude med den nysgerrighed, der nu sender jer afsted! I kommer alle rigere hjem. Og jeg tror ikke I kommer til at bo venneløse på gaden …. Kh. Michael. PS: Vi er allerede herhjemme begyndt at tale om at sejle efter jer ….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jakob

  Hej I to og Co.:-)
  I er bare så seje og Tina og jeg er fulde af beundring. Vi er sikre på at I tilføjer Jer selv og ungerne en helt anden og ny dimension i livet som giver enorm værdi – en værdi som spørgsmålsstillerne nok ikke kan se klart.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Kære Jakob og Tina. Tak for jeres hilsen, Vi er også helt sikre på at det er rigtigt for os – og fuld af værdi! Knus C og C

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ole Quitzau

  Ikke tøve bare prøve…. Sys det er super god stil i har gang i…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ani

  Det er da bare om at komme afsted. Har selv været ude 3 år, det er de bedste år i mit liv. Knæk og bræk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi sejlede afsted med vores unger i 1998. En dreng på 8 og to piger på 5 år. I er nok de mest ansvarlige forældre. Vi var afsted i 2 år på vores gode skib Casiopeia. Jeg lover, der er svar på alle spørgsmål når i komme hjem. I dag siger ungerne at det er det bedste vi har gjort. God vind. Ps. d. 13.8 komme min søn hjem fra 3 år i Middelhavet og Caribien i sit eget skib Basileia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla schiøler

  I har gang i det fineste og bedste eventyr. Hold fast i det :-)))

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joan

  Hej Rosentofts. Tillykke med jeres beslutning – jeg beundrer jeres mod og ser frem til at følge jer. Hvor lang tids forberedelse har I brugt – fra I tog beslutningen om at gøre det til nu?
  Jeg drømmer om at gøre jer kunsten efter, men har ikke fundet modet endnu.
  Hilsen Joan

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Joan, beslutningen blev taget i oktober. Og så er det gået meget hurtigt siden. Hvis du virkelig drømmer om det…så gør det! Kast dig ud i det! Kh Cille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Styr på endnu en ting - solcreme!