Guide til Barbados

Vand, vand, vand – og forbrug

img_1135

Det er nu 17 dage siden vi sidst fyldte vand på båden. 180 liter blev det til. I dag var det tid til at fylde vand på igen… Desværre har der ikke været ordentlige regnbyger siden Christian lavede vores smarte vandsystem, så vi har ikke fået tilført vand siden vi selv sejlede i pendulfart mellem båd og marina med 3 store vanddunke.
Og nu har vi en god fornemmelse for hvor meget vand vi bruger her på båden. Det er virkelig meget mindre end vi brugte hjemme i lejligheden.
180 liter på 17 dage.
Jeg læste et sted, at man i Danmark har undersøgt at hver person i gennemsnit bruger 106 liter vand om dagen. Det er sgu da vildt…det vil sige at vi i gennemsnit brugte 530 liter om dagen i vores familie. Og vi brugte helt sikkert mere end 106 liter om dagen med de lange varme bade, som var en del af hverdagen.
Nu – her på båden – bruger vi ca 10,5 liter vand om dagen – hele familien! Det passer fint med at vi drikker ca 2 liter hver og så 0,5 liter til madlavning.

Det har også været et godt udgangspunkt for igen at snakke forbrug med ungerne. Heldigvis er de godt opdraget af verdens bedste skole – Østerbro lilleskole – hvor de dagligt blev inviteret til at forholde sig til forbrug, genbrug, værdier og den omkringliggende verden. Men alligevel giver det her en helt anden fornemmelse. Vi bruger virkelig kun vand til at drikke og til at tilberede mad (og her ikke engang rent – men blandet med saltvand).
(Og sådan klarede vi lidt undervisning for alle 3 børn…smart! De er dog ikke helt så meget i chok over det som jeg).
Vi er ikke naive. Og ved godt at det ikke bliver muligt at holde vandforbruget nede på et lignende niveau, når vi kommer hjem til Danmark igen. Men det er sgu da i orden, at sætte pris på vandet og spare på det når man kan. Og altså, alt det saltvand vi bruger er jo ikke talt med…
Og vi er heller ikke frelste… Jeg drømmer virkelig om et langt, varmt bad snart! Alene. Med sæbe og balsam. Men det kommer nok en dag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Barbados