Om at gå i skole på båden - Gustav

Verdens bedste baggård

Ungerne bader og bader. Sammen med deres gode venner fra “Drum”. Det er ret vildt at have en helt lyseblå pool hele vejen rundt om sit hjem. Engang imellem glemmer jeg at det her er vildt. At vi plejer at sende ungerne i baggården eller på legeplads, når de skal hænge ud og lege med venner udenfor. Her er baggård og legeplads skiftet ud med vand. Man vænner sig til det. Men det er sgu vildt!

Vi var meget glade for det fællesskab vi havde hjemme i baggården på Nordre Frihavnsgade. Den slags fællesskab, hvor døren altid stod åben og man aldrig vidste hvor mange børn der spiste med – eller hvor mange der overnattede i weekenden. Og det var ret hyggeligt. Det var trist at sige farvel til og vi var meget i tvivl om hvordan ungerne ville tage ikke at være i sådan en slags fællesskab mere.

Men den slags fællesskab er præcis det man finder og skaber i det her sejlerliv, hvor alle lever under samme betingelser. De er lige nu ligeså meget en del af en flok, som de var hjemme i baggården. Og det er ret dejligt. Både for børn og voksne.

img_1251

img_1246

img_1248

img_1249

img_1239

5 kommentarer

 • Nicolai

  Hejsa, super sejt at du har lavet denne blog og at du rent faktisk kan overskue at skrive så mange nye indlæg hele tiden:)

  Jeg har selv en drøm om at komme afsted på lignende tur indenfor et par år. Min kones og mit problem er dog at vi ikke har sejlads erfaring som skippere. Hvad er din erfaring i forhold til hvad man som minimum skal kunne mestre mht sejlads før man kaster sig ud i eventyret? Og tog i nogle ekstra sejladskurser og informations aftener omkring “ting der kan gå galt geografisk og praktisk” et sted før i forlod dk? Og i såfald hvor?:)

  Keep up the good work, det er jo mega sejt det i har gang i og bliver jo noget i kan tænke på med glæde hele livet.

  Hilsen Nicolai

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Nicolai, har lige snakket med min skipper om dine spørgsmål. Og jeg tror det er meget individuelt hvad man skal kunne, før man tager afsted. Vi har mødt folk på denne tur, som aldrig har sejlet, har købt en båd og så er taget på tur. Og vi har mødt folk, som har sejlet altid og har planlagt og planlagt. Men min skipper siger at han aldrig selv ville tage afsted uden som minimum at have deltaget på en sejlskoles duelighedsbevis i 2 sæsoner. Altså den slags hvor man som minimum sejler 1 gang om ugen med en instruktør. Han har selv undervist på en sejlskole og kan se hvor meget det kan rykke de enkelte elever “at dumme sig” under ordnede forhold. Med hensyn til hvad der kan gå galt, handler det nok også om erfaring. Jo mere du har oplevet, jo mere kan du fikse og gennemskue inden det sker på åbent hav.
   Når det så er sagt, er det jo fantastisk med en drøm! Og jeg vil altid klappe i mine hænder og sige “kom afsted”! Held og lykke med det hele og skriv endelig hvis I har spørgsmål.
   Kh Cille – og skipper

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nicolai

   Super, tak for rigtig god feedback, det giver en rigtig god ide om hvad næste skridt må være:)

   Fortsat rigtig god tur:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Karin Olsson

  Vand er bare det bedste “legetøj” – hvor må det være fantastisk! Og hvis man så oven i købet også kan være del af et godt fællesskab/have gode venner, så er det jo helt perfekt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Ja, det er virkelig skønt at de bruger så mange timer sammen i vandet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at gå i skole på båden - Gustav