Horta, Biscayen og venner

Afgang udsat…

Afgang mod Brest udsat til fredag – og nu efter en god reminder fra min svigermor igen udsat til lørdag. For man sejler jo ikke på en fredag. Det er vildt som vi bliver ved at glemme den meget vigtige sejlerregel…

img_1757

Hvis vi var sejlet i dag, ville vi have sejlet i modvind det meste af vejen over Biscayen. Og det er vi færdige med! Ihvertfald planlagt modvindssejlads. Alt det der vind og vejr som ikke er planlagt og som bare kommer væltende ud af ingenting, det kan vi ikke gøre noget ved.

Vi har i dag sendt den danske båd Mee too med skipper Morten afsted mod Coruña. Dem kommer vi forhåbentlig til at møde igen på vores vej hjem. Dem har vi ikke mødt før vi ankom her til Horta på trods af at vi har været mange af de samme steder.

Mee Too på vej væk fra Horta i formiddags

Mee Too på vej væk fra Horta i formiddags

Vi ligger i Marina med den norske båd Felicia med skipper Rune. Felicia mødte vi kort på St.Martin og efterfølgende på Bahamas. Dem håber vi at sejle fra Horta sammen med.
Og i morgen kommer Xarradola med Benjamin, Ronja og lille Aya forhåbentlig sejlende herind til os. De har været på Atlanten siden den 11. maj og trænger nok snart til ny proviant og et varmt bad. Dem når vi lige at kramme lidt inden vi sejler videre. Så det er egentlig meget godt, at vi bliver hængende lidt endnu.

Sådan så vi Xarradola og supermand Benjamin sidst...i meget blåt hav på Bahamas

Sådan så vi Xarradola og supermand Benjamin sidst…i meget blåt hav på Bahamas

Båden er efterhånden fyldt op med både mad, vand og diesel. De tabte Atlanterhavskilo er tilbage på vores kroppe igen og vi er klar til endnu en omgang.

Vi har lorte vejr her på Azorerne. Virkelig. Blæsende, regn og gråvejr… Og den blæst har nu resulteret i at vores nyindkøbte klapvogn til bådbabyen er smadret. Først blæste den i vandet og vores guttermand Bertram dykkede ned på 6 meter i iskoldt vand og hentede den op. Da vi havde festet over at den var tilbage igen…og spist kæmpe is for at fejre det, kom der en endnu mere blæsende dag. Nu er den helt smadret – klemt mellem bro og båd da et ordentligt pust tog den og kastede den mod båden. Lorte klapvogn og lorte vind.

img_1836

Bertram ofrer sig og hopper i det koldeste vand han har badet i meget længe...

Bertram ofrer sig og hopper i det koldeste vand han har badet i meget længe…

Nu er bådbabyen tilbage på maven og trives aller bedst der. Og vi har da heller ikke brug for en klapvogn, når bare vi har en bæresele. Hvis man spørger bådbabyen er jeg helt sikker på, at han ville vælge at sidde lige der på min mave helt tæt på.

img_1759

Vi regner med at være hjemme om en måned. Har givet Svanemøllen besked om at vi kommer sejlende hjem meget snart. Det er meget mærkeligt. Jeg tror ikke det er gået op for os hvor tæt vi er på hjem nu. Måske vi først forstår det, når vi krammer alle vores mennesker på dansk jord.

6 kommentarer

 • Martim

  God tur hjem det sidste stykke! Jeg har fulgt med, med et øje på klem! Det har været interessant at følge.Der ser langt ud fra Azorerne til Brest, men det er måske kun småting nu I er blevet rigtige søerfarne 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Tak! Og ja, det er skørt som afstand ændrer sig…eller ihvertfald opfattelsen af afstand. Ca 1200 sm til Brest er jo nærmest ingenting efter Atlanten 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophia Steuch

  Vi må lære DJ at cykle, så Lillebror kan få vores klapvogn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Karin Olsson

  Herhjemme er der heldigvis ikke meget blæst men til gengæld høje temperaturer (og ingen regn) 👍🏻😎 Vi satser på, at det varer resten af sommeren, så I kan godt glæde jer! 😉 Og ja – hvad skal man med en klapvogn, når man har en bæresele 😉👍🏻❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Vi glæder os til den danske sol og sommer! Og lillebror på maven i ble og ingenting…lige nu kører vi sweatre og tykke sokker🙄 Men det er nok jeres tur til at få lidt sol og varme!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Horta, Biscayen og venner