S/Y dårlig stemning

En anden sejhed

Vi er ankommet til Calais. Her er ikke særligt charmerende. Og det er ikke kun fordi vi ikke gider opleve mere eller fordi vi er lidt færdige med at være på vej. Her er industrielt og lidt tomt. Havnen har ikke noget liv og begiver man sig ind i selve byen, er der nærmest ingen mennesker eller sjov og ballade. Godt vi kun skal være her en nat. Ja, for det har vi besluttet.

Turen hertil var ikke rigtig noget at skrive om. Ikke så slem som vi havde frygtet, men vi krængede meget. Og så er det så svært at leve et liv ombord. Og det er jo det vi helst vil – altså kombinere sejladsen med at leve et liv. Og det er pisse irriterende når det ikke kan lade sig gøre. Vi sejlede 130 sømil i fugleflugt, men 200 sømil i virkeligheden. Der var meget trafik i Den engelske Kanal og det krævede en helt anden opmærksomhed end andre lange stræk vi har haft i den seneste tid. Lille Sylvester havde (oveni modvind, trafik og generelt mange udfordringer) en svær nat og det var derfor en ret træt besætning der sejlede ind i marinaen i dag. Vi kom for tidligt og måtte lægge os ved en vente-bøje i 3-4 timer og vente på højvande, hvor sluserne ind til marinaen ville åbne.

Vi har holdt familiemøde i formiddags da vi kom ind gennem slusen og fik anvist en plads i marinaen. Det store spørgsmål var: Skal vi sejle 4 døgn i streg og ankomme til Cuxhaven onsdag morgen eller skal vi tage den med ro og udsætte vores Hjemkomst-gilde med en dag/en uge eller hvad?
Der var enighed om at de 4 døgn, dem klarer vi.
Og det er måske det aller vigtigste der er sket med den her familie. Vi har fået en anden sejhed. En anden selvopfattelse. Og vi klarer det bare. Sammen.

Selv teenageren som er så mega sej (og også lidt sur) hoppede med på 4 nattevagter mere. Og det er fandme i orden at tage endnu én for holdet, selvom man “fucking ikke gider sejle mere”. Han er så god (og kun lidt sur).

For at starte ud med den absolut bedste stemning og have nok af søde sager på lageret undervejs, begav vi os op i byen efter et supermarked.

Så nu har vi tømt endnu et supermarked for hurtige færdigretter (dem er jeg temmelig træt af!!), for vejrudsigten er ikke til at kokkerere i længere tid. Vi får ca 1,5 døgn med ok vind og så kommer der modvind igen. Så færdigretter er vores bedste ven bare en kort periode mere. Og så glæder vi os til at spise alt det gode, når vi rammer Svanemøllen.
Vi har også indkøbt bunker af søde sager og lavet “nat-sejlads-poser” til ham Gusse. Nu har han en pose med lækkerier, som han kan hygge sig med i de kolde nætter. Og det virker…så bander han lidt mindre.

I aften skal vi spise bøffer, kartofler, sovs og salat. Det er ligesom bare for at få lidt af det gode inden vi spiser en masse af det nemme.

Da vi kom tilbage fra supermarkedet, var drengene, som havde været alene på båden, pludselig i meget bedre humør! Det viste sig at internettet her i marinaen er super godt OG virker på båden. Og sådan er vi – efter 2 år uden stabilt internet – til salg for lidt godt wifi. Så nu er stemningen i top. Lageret fyldt op. Og så “klarer vi bare lige 4 døgn til Cuxhaven”. Bum.

Et stille øjeblik hvor bådbabyen sov…stadig uden sut, men vi prøver stadig…

Skipper nyder et stille solskinsøjeblik!

Slusen ved Calais Marina. Vandet har nu fået en smuk grumset grøn farve…

Sådan ser fire tilfredse sejler-børn ud. Den mindste er glad for reb og de tre store er lykkelige for wifi. Alt er godt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

S/Y dårlig stemning