Lige nu er vi her

Vil du hjælpe os?

Vi har trukket stikket. Er flygtet til en øde ø. En slags paradis med plads til tanker og til at være. Et paradis, som vi alle kender som vores egen bukselomme. Og lige præcis den der følelse af velkendthed, kedsomhed og rutiner er jo så skøn. Jeg skrev om øen her for to år siden. Og følelsen er den samme.

Men der er en kæmpe forskel. Og det er ungernes selvhjulpenhed. De styrer øens dinghy, som om de ikke har lavet andet, og det har de jo på en måde heller ikke de seneste to år. De går til fiskeriet med en helt anden tålmodighed. Og de der hold, som vi har på øen, for at “hverdagen” skal fungere…altså alle skal hjælpe til med at lave mad, vaske op, osv…det gør de bare. Og de er ikke længere de der børn, som man har med på holdet fordi “børn skal jo lære at hjælpe”. De er faktisk en fornøjelse og en kæmpe hjælp. Okay, der skal lige øves lidt med bestikskuffer, hvor hver ting ligger på sin plads. Men det har de jo heller ikke været vant til på båden.
Vores lille bådbaby har også taget konceptet til sig, og han er med i vandet hver dag.

At vi har trukket stikket, betyder også, at der er tid til snak og tanker. Og det er egentlig det, jeg vil skrive om her. Vi drømmer, om hvad der skal ske om 1 måned, om 1 år og om 5 år. Og vi har mange tanker. Og hvis der er noget, den her blog har lært mig, så er det, at der sidder læsere derude, som kan hjælpe os. Altså jer. Og derfor vil vi spørge jer til råds.
Vi får mange mails, beskeder og kommentarer om vores tur, om bekymringer, usikkerhed, drømme og planlægning. Og jeg forsøger at svare hver eneste besked. Og jeg inviterer ret mange mennesker ind i vores liv og vores tanker og erfaringer. Og det vil jeg godt fortsætte med. Men jeg kan også godt se, at det bliver svært at blive ved med at have tid til og på et personligt/privat niveau at involvere mig i den grad, jeg har lyst til. For nu venter der jo en anden form for hverdag. En hverdag, hvor jeg håber at have tid. Men hvor jeg også er nødt til at være mere realistisk. Og netop prioritere den tid i familien, som er så vigtig for os!

Derfor tænker vi, at vi må kunne kombinere vores ønske om at inspirere, med vores ønske om at bruge tiden rigtigt.

Kan man mon lave foredrag, hvor vi samler informationer om alle de spørgsmål vi får? Indbyde til en god aften med fortællinger og plads til spørgsmål?

Kan man mon lave workshops med gennemgang af “sådan forbereder du din familie og din båd”…sådan en helt praktisk gennemgang med eksempler på oplevelser fra vores tur. Lige det her er nok mest skippers område, men jeg kan godt smide et par sejler-udtryk på bordet, eller fortælle hvordan det har virket på mig, altid at have en skipper, der havde en plan A, en plan B og en plan C. For det er jo så trygt!

Ville I have lyst til at høre en familie med en god aldersmæssig spredning af børn, fortælle om, hvordan det er at sejle ud i verden i to år? At høre en teenager fortælle hvad det har givet ham og hvad det har besværliggjort for ham. Om hvordan det er at være gravid og føde en baby i Caribien. At høre tre unger fortælle om en hverdag ombord på 42 fod, om skolegang, om kun at kunne forlade båden i samlet flok, om ikke at være i kontakt med sine venner og om at udvikle sig.

Ville det mon være noget, som I kunne forestille jer at (betale for at) deltage i? Man binder sig ikke til noget ved at svare, men vi forsøger bare at få en fornemmelse af om det kunne være en idé, vi skal gå videre med…

Er der andre ting, som kunne være spændende at høre om? Skyd løs…
I behøver ikke svare her. Jeg gider stadig godt at modtage mails og beskeder. Og jeg gider stadig godt at svare. For jeg kan (heldigvis) stadig godt huske, hvordan det var at være i gang med at planlægge langtur. Og det er sgu ikke for tøsedrenge!
Vi ville have ønsket, at der dengang vi planlagde, var nogen der ville dele deres erfaringer på godt og ondt. Måske er det bare os…men hvis I også har det sådan, så er vi altså lige her og gider godt.

Måske svarer jeg ikke lige med det samme. For vi er lige her på øen i skærgården. Uden strøm og uden rindende vand. Og alligevel meget mere luksuriøst, end vi har været vant til de sidste to år. Her kan man i det mindste lave mad i et ægte køkken, der ikke bevæger sig. Og sengene er også ret stille. Alt er godt.
Og jeg håber I gider at svare mig.

I må også godt sende mig en mail her: cille_bindslev@yahoo.dk

Tak. Bare tak:)

Bådbabyen har efterhånden indtaget sine måltider ret vilde og smukke steder! Her er absolut ingen undtagelse…

Min udsigt lige nu…

 

23 kommentarer

 • Fie

  Jeg ved ikke om jeg er håbløst bagud ifht. aktualiteten her, – kan ikke finde noget om at I har afholdt workshops..? Men! Jeg har også planer om at skulle ud at sejle, og starter lige så stille på dem nu. Jeg vil elske at høre et foredrag eller deltage i en workshop med jer!
  Mange hilsner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Fie
   Du er ikke håbløst bagud! Hvor i Danmark bor du? Så ser jeg lige om jeg ikke kan finde et godt sted til dig, hvor du kan deltage. Og undskyld jeg først svarer nu…
   Kh Cille

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fie

   Nåh det var godt ☺️ Jeg bor i Aalborg. Og no worries! Hver ting til sin tid 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina H

  Det ville helt klart være et must for os at komme til et foredrag/workshop med jer. Jeres erfaringer med at rejse ud i verden med børn er svær at læse sig til. Og så synes jeg at I har noget helt specielt ved at I ikke alle har sejlet altid. Det er virkelig lærerigt at høre om den udvikling I har været igennem som familie. Hvordan man klarer skole osv. på turen.
  Men også noget af det du berører i dette opslag: hvad så nu? Hvordan lander man igen? Kan man lade sig “nøjes” med en almindelig dansk hverdag igen efter sådan et eventyr. Vi ville klart betale for at komme og høre jer fortælle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Fedt! Vi går videre med det…både noget om inden, om under og om det vi står i lige nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søren Møller

  Vi kommer, om det er foredrag eller workshop

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael Overgaard

  Det vil vi helt sikkert være interesserede i! Så kom i bare i gang 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Vi skynder os ganske langsomt…ligesom i Caribien:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke tønnesen

  Hej Cille
  Min mand og jeg ville være meget interesseret i at komme til et foredrag, da vi selv går med drømme om at sejle ud i den store verden med vores 2 små piger 🤘😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Fedt! Og god drøm, den skal nok gå i opfyldelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej Cille
  Jeg ville komme til alle foredrag og workshops og ja mod betaling self. 😉 jeg vil gerne høre om både praktisk planlægning, klargøring, søsyge, angst, for vildt vejr, kedsomhed, familieliv, og så sparring på denne tanke; “jeg kom bare for sent igang med det der båd… nu er alle børn teenagere og jeg sejler endnu ikke godt nok til at tage dem med jorden rundt og jeg hører fra flere steder at store teens og jordomsejling (der er et forældreønske, ikke stor teen ønske) det er ikke en god cocktail!” Hvad gør man så? Kan man sejle 6 mdr? Og hvordan finder en båd på den anden side af jorden? Og så mere praktisk, for ellers må det jo vente…?!?!??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter Tobiasen

  Vil med stor glæde komme til foredrag – og betale for det, og vil gerne foreslå at I overvejer mere end et type af foredrag.

  Nogen vil bare gerne se og høre om turen, billeder, alt det lyserøde plus lidt historier, andre som jeg vil rigtig gerne høre mere i dybden om turen, forberedelser, krav til erfaring, proviantering, beregning af vand, mad og strømforbrug, hvad tager man med af reservedele og hvormange, hvilket udstyr er et must eller nice to have, hvordan planlægger i jeres ture, hvad bruger I af udstyr til vejranalyse, PredictWind?

  Jeg kan finde på mange flere emner som jeg finder interessant fordi jeg selv går og tumler med tankerne/drømmen om at komme på langfart 🙂

  Mvh. Peter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Super fedt med konkrete forslag! Og god pointe at dele det op i både “eventyr” og mere “sejl-nørdede” ting!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj-Britt Nissen

  Kommer gerne til et foredrag og vil også gerne læse en bog om alle Jeres interessante oplevelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Per Jespersen

  God ide,følg drømmen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flemming

  Det vil være dejligt, men grundet mit arbejde, må der nogle datoer til, samt hvor i landet/pris i har påtænkt jer det skal forgå

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Flemming.
   Det skal vi nok melde ud. I første omgang ville vi høre om det havde interesse…
   Kh Cille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej cille ⚓️⛵️. Vi min mand og jeg er meget interesseret i hvad i vil beslutte ang. Foredrag eller workshop . Jeg mødte dig og nogle af dine skønne børn i rødvig ( kan du huske mig ) 😀🙏🏻. Som jeg sagde til dig der har jeg jeres tur på blog fra jeres første sømil og til i endte i jeres hjem havn Svanemøllen ⚓️⛵️. Har nydt hver en nyhed fra jer. Som vi snakkede om skal vi selv på vores jordomrejse i 2020 og jeg ville elske at hære om jeres og få nogle input , uanset negativ eller positivt🤪😄⚓️⛵️. Håber virkelig det bliver til noget 🙏🏻. Mange sommer hilsner fra Christina ( fantasea) ⛵️Hjemhavn lynetten ⛵️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Christina, selvfølgelig kan jeg huske dig! Du var jo den aller første, der bød os velkommen hjem efter to år væk. Tak for det🙏
   Og tak for din tilbagemelding. Vi går straks i gang med planlægning.
   Håber I har en skøn sejler-sommer.
   Kh Cille⛵️❤️☀️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lige nu er vi her