Hvem er vi?

Vi er en familie på 6. Mor, far og 4 børn… det ene barn er dog 18 lige om lidt.

Mor hedder Cille og far hedder Christian (han kaldes dog oftest engang imellem Hassan). Teenageren hedder Gustav (kaldes Gusse G), mellembarnet hedder Bertram (kaldes Beham B) og den mindste hedder Liva (kaldes oftest Ivan, Libby eller Løgsovs). Den aller mindste, som blev født i februar 2018 hedder Sylvester (Ham kalder vi lillebror, bådbabyen eller Sylle).

Sylvester blev født den 25.2.2018 på St.Martin. Han er en glad lille sejlerbaby og verdens heldigste lille fyr. Der er altid én der vil snakke, kysse eller lege og han nyder livet. Aller bedst kan han lide at sejle…det der liv på landjorden er lidt mere udfordrende for ham. Men det skal han nok lære.

Og en tænksom bådbaby…

Liva blev 7 i september. Frisk, kræsen og har altid travlt med at følge med sine brødre. Hun har på det halve år vi har været på eventyr lært at læse, tale engelsk og svømme… Det går stærkt!

Så blev hun 8 i 2017. Og har lært endnu flere ting…er blevet endnu bedre til at svømme, læse, skrive og tale engelsk.

Og nu er hun 9, en vaskeægte skolepige og helt glad i låget!

Og snart er hun 11 år. Rødhåret og frisk.

image

Bertram 10 år. Elsker at sejle – og mener bestemt at vores nye gummibåd med motor er hans helt egen. Han er blevet den vildeste fridykker og svømmer gerne ned på 10 meter. Han har fået surfboard og elsker alt med vand.

Nu er Bertram blevet 11 og 12 år. Han svømmer som en fisk og skyder med harpun og fanger aftensmad som om han aldrig har lavet andet. Det her sejlerliv passer utroligt godt til ham!

Bertram er nu 14 år og er landet godt i sit liv på land.

image

Gustav blev 14 i september. Teenager. Elsker at fiske og fotografere. Han skal skaffe mad på turen og glæder sig til at hive eksotiske fisk ind. Han elsker også alt hvad der foregår i vandet og dykker, skyder med harpun og surfer.

Gustav blev så 15 år og udover alt det der med vand, som han er skide god til…så er han også begyndt at spille guitar – og er blevet mega god. Gustav sejler båden alene og har nattevagter og er blevet en god sejler og støtte for skipper.

Så blev han 16 år, er nærmest flyttet hjemmefra (på efterskole), spiller guitar og er vokset sin mor (og snart sin far) over hovedet…møgunge!

Og nu er han voksen. 18 år, går i 2.g og er vild med en guitar.

image

Christian 38 år og Cille 37 år. På vej på vores livs eventyr og er meget forskellige i vores måder at holde det ud og forberede os. Christian er lykkelig og spændt – hele tiden. Cille er nok liiiiidt mere bekymret – hele tiden. Men vi gør det sammen! Og måske vi kan smitte hinanden lidt.

Opdatering…

Skipper Christian er nu blevet 40 år midt på Atlanten i år og Cille er fyldt 39 på St.Martin. Meget har ændret sig. Bekymringerne fylder mindre, eventyret nydes – men vi er stadig sammen og gør det hele sammen.

Vi har nu været hjemme i 2 år. 42 og 41 og begge selvstændige.

image image

 

Vi bor lige nu i en lejlighed på Nordre Frihavnsgade på Østerbro. De 2 mindste går på verdens bedste skole – Østerbro Lilleskole – i 0.klasse og 3.klasse. Den største går i 7.klasse på Langelinie skole. Christian arbejder som snedker hos Genbyg – og designer og bygger møbler ud af genbrugsmateriale. Cille underviser på en erhvervsskole og har hver dag dejlige og skøre, unge mennesker omkring sig.

Alt det har vi tænkt os at forlade, for at tage på vores livs eventyr…Vi vil sejle jorden rundt i 2 år! Vi sælger alt hvad vi ejer og har, for at forfølge vores drøm.

Her på bloggen kan I læse om vores tanker, følelser, oplevelser og erfaringer. Det kommer til at handle om familieliv, om rejser og om en anderledes måde at leve livet på…Og om 2 år kommer det til at handle om at finde ud af at leve livet på den anden side af en jordomsejling. Uden andet end bunkevis af oplevelser, brune næser og masser af kærlighed!

Opdatering: Nu har vi ikke længere adresse på Nordre Frihavnsgade – vi bor nu fuldtid på båden. Alle vores ting er pakket, sorteret og flyttet. Børnenes værelser er byttet ud med skabe – 2 til hvert barn. Ungerne går ikke længere på verdens bedste skoler, men er nu – om lidt når sommerferien er slut – overladt til deres mors og fars skole. Det har været hårdt! Meget hårdt! Men vi har holdt ud. Vi tror stadig på eventyret, vi har stadig lyst til at være sammen og vi kommer stadig til at rive hovederne af hinanden engang imellem.

Nyere opdatering: Vi er på vej. Det er næsten 4 måneder siden vi tog fra Svanemøllen havn. Vi er landet mere i eventyret. Lige nu er vi på Barbados – Christian krydser lige nu Atlanten – og vi venter og venter. Her er varmt og skønt. Det er snart jul. Det er meget skørt…

Nyere opdatering: Vi er endnu mere på vej. Det er nu 6 måneder siden vi tog hjemmefra. Vi er i Caribien og her er fedt. Og dyrt. Vi har endnu ikke besluttet om vi skal i Stillehavet eller om vi skal til Cuba eller Jamaica eller det hele.

Endnu nyere opdatering: Nu er vi nærmest på vej hjem. Vi har været afsted i næsten 1,5 år og er nået til Jamaica og sejler videre til Cuba i næste uge. Vi skal have en baby, en lillebror, som kommer om et par måneder. Planen er at føde på St.Martin…men planerne ændrer sig hele tiden. Sikkert er det dog, at vi elsker det her eventyr.

Nyeste opdatering: vi er på vej hjem nu. Har klaret Atlanten sammen med vores lille bådbaby som var 2,5 mdr da vi startede krydset. Nu er vi på vej over Biscayen og så er vi nærmest hjemme. Så venter et nyt eventyr i Danmark…

Og så er vi flyttet hjem til Østerbro igen. Det anede vi ikke, at vi ville, men det føles helt rigtigt nu.

Vores båd

Vores båd – og vores hjem – er en Bianca 420 fra 1989. Den har kun været ejet af én før os og den er blevet passet og plejet på værft hver vinter.

Den hedder Johanna, opkaldt efter én af vores yndlingspersoner i vores liv – nemlig min skønne niece og ungernes kusine.

Vi har kigget på mange både i forberedelsen det sidste halve år. Vores udgangspunkt var egentlig en noget større båd – 45-48 fod. Vi er vant til 125 m2 og et værelse til hver og tanken om at vi skulle samles på mindre end 45 fod, var ikke til at overskue.

Men efter at have besøgt en anden familie med en 42 fods båd, fandt vi ud af, at det var rigeligt for os. Og pludselig blev søgefeltet et helt andet.

Christian har rejst rundt – både i Danmark, i Holland og i Frankrig i jagten på den helt rigtige båd. Da han kom ombord på Johanna, blev han nærmest lykkelig over hvor god standen var og hvor smuk apteringen var. Jagten var slut, buddet blev accepteret og endelig var det kapitel lukket og et nyt kunne begynde.

Data, for dem der synes den slags er sjovt og interessant (Det bliver derfor Christian, der skriver dette…!!):

Længde overalt: 12,75 m.

Længde i vandlinien: 10,35 m.

Max bredde 3,90 m.

Dybgang 1,65 m.

Ballast 3250 kg.

Deplacement 7900 kg

Båden er den ene af 2 eksemplarer af Bianca 420, som har modificeret vingekøl. Det betyder, at båden har et større oprettende moment og at den kun stikker 1,65 i modsætning til originalen der stikker 2,15.

Vi solgte vores Johanna i efteråret 2019. Vi havde ikke råd til at have så stor en båd liggende, når vi drømte om at købe lejlighed og bygge base på land. Nu er vi på jagt efter en ny båd. Den skal være mindre, men den skal sejle godt. Info følger, når vi har købt den helt rigtige båd for vores familie.