Luksusliv

Vi vil bare gerne have lillebror med hjem (lovligt)…

Ved siden af det her dejlige luksusliv, som vi lever lige nu, kæmper vi for at få alle papirer på Sylvester i orden. Det er ikke nemt. Og alle forestillinger om at det gav mening at føde på St.Martin – netop fordi det er EU – holder ikke.
Ingen her på øen kan tilsyneladende hjælpe os. Deres løsning er at vi flyver til Paris og går til den danske ambassade og får lavet pas der. Problemet er at vi kun har en fødselsattest på lille Sylvester og den kan han ikke rejse på. Derudover kan vi ikke rejse til Paris alle 6 og efterlade båd og bruge en masse penge, som vi ikke har.

Nu er både ambassaden i Mexico, konsulen på Bahamas, den danske ambassade i Paris, udenrigsministeriet i Danmark og min far (der heldigvis er opfølgende og har sat hele sagen i gang) involveret. Vi tror på, at der må være en løsning, der ikke indebærer, at vi skal smugle Sylvester ud af St.Martin og risikere at blive stoppet af kystvagten og ikke kunne fremvise papirer på Sylvester. Det vil vi ikke ud i – heller ikke selvom de småfornærmede franske damer på kontoret her på St.Martin foreslår det som en helt seriøs løsning.

Vi havde et mindre sammenstød med én af de damer forleden dag. Det startede med det klassiske “taler DU fransk?”-svar, da jeg spurgte hende om hun talte engelsk… Og så var stilen ligesom lagt. Og det udviklede sig til et møde mellem en småfornærmet og arrogant fransk skrankepave og en nybagt lettere forstyrret mor og hendes mand. Som det er endt før, ignorerede den franske dame mig og talte kun til Christian. Han fik dog også nok, da den småfornærmede franske dame begyndte at betjene andre kunder (når hun fik nok af os) og først vendte tilbage til os, når de andre var hjulpet. Men summen af hele samtalen med hende var, at hun ikke kunne hjælpe os. Ikke med et pas, ikke med et nødpas og ikke engang med et rejsedokument der lovliggør at vi sejler fra St.Martin med lille Sylvester. Og så fik hun gentagne gange sagt, at vi ikke kunne få et fransk pas til ham…(som om vi overhovedet gider at have et fransk pas:) – og det fik vi også fortalt hende…).
Vi endte med at tage vores baby, vores tasker og alle vores frustrationer og gå. Helt uden at få hjælp.
Det er frustrerende. Specielt fordi vi ikke har uanede mængder af tid. Og fordi vi uden et rigtigt pas til lille Sylvester ikke har mulighed for at flyve via USA til Azorerne. Og jeg ville være ked af at hele denne pas-situation styrer om jeg skal krydse Atlanten med baby eller ej. Den beslutning skal vi træffe på et helt andet grundlag og ikke fordi vi er nødt til det pga ydre omstændigheder.

Så altså status herfra er at vi fortsat nyder livet og forsøger at lukke af for besværligheder. Der er gode mennesker på sagen nu.

Meeeen vi trænger til at få den lukket snart. Vi vil jo bare have vores bådbaby med – uden at blive anklaget for menneskesmugling. Og vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os at det ville blive så svært.

Og ham det hele handler om…han ved det heldigvis ikke og stortrives:

img_5857

Genbrug af foto, da nettet er for dårligt til at uploade nyt… men der kommer babyspam igen snart!

 

7 kommentarer

 • Lilian Lythcke

  Hej skønne sejlerfamilie.
  Vi i FTLF København vil rigtig gerne have jer ind og fortælle lidt om, hvordan man realiserer drømmen, og som familie kommer afsted på sit livs drømme eventyr… og lidt om at være langtursejlerfamilie på godt og ondt (uforglemmelige oplevelser og skole og hverdags livet ombord).
  I er et stort forbillede for flere FTLF familie, og vi i aktivitetsgruppen, vil derfor spørge, om I vil kontakte os, når I kommer hjem igen til Danmark… vi håber meget på, at I til foråret 2019 måske ville komme ind til vores klubhus i Sydhavnen og fortælle og vise fotos 2x ca. 50 min.
  Håber I vil kontakte os i FTLF København Lilian Lythckepå mobil 26208577, eller mail ftlf.kbh@gmail.com
  Fortsat god vind og STORT tillykke med familieforøgelsen. Med Sejlerhilsen Lilian

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Lillian, tak for skøn besked fra dig!
   Selvfølgelig vil vi komme og fortælle om vores tur – og forhåbentlig inspirere endnu flere til at sejle på eventyr. Forår 2019 er en aftale. Måske vil I også have ungernes perspektiv og høre dem fortælle…? Vi skriver til dig for at aftale nærmere… Vi rammer Svanemøllen havn i juli og skal der tage hul på et nyt eventyr i Danmark.
   Mange hilsner Christian og Cille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Kære Alle 6 på Johanna
  Tillykke allerførst med den sødeste lillebror! Han ser dejlig veltilfreds ud:) Jeres udfordringer med papirer og myndigheder lyder ikke spor rart, håber det snart går i orden så I kan finde hjem.
  Masser af knus fra os 5 på Gormen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rasmus

  Har i haft fat i UM borgerservice, uden at vide det vil jeg tro at man nok skal rende dem på dørene meget bestemt, men de burde kunne lave et pas om ikke andet et nød pas. Men der er nok nogle her hjemme der der skal skære problemet ud i pap for dem…eller har i prøvet den kommunale borgerservice, det plejer altså at være lidt mere medgørlige…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Rasmus, tak for dit gode råd! Vi vil ringe til dem i morgen og prøve at få dem til at hjælpe også… kh Cille

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Karin Olsson

  Uh, det lyder ikke rart!! Håber sagen bliver løst på bedste vis og at I kan nyde dagene med farmor og farfar alligevel ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Det skal nok blive løst. De er bare ikke helt enige om hvordan… Og vi hygger, tak!❤️ Stor hilsen fra Hans og Birgit!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksusliv