Mand over bord

Bådens skader

Indlæg til de mange mennesker, der har spurgt hvad det er for en skade båden fik på Biscayen. Her kommer min forklaring på det – og den er godkendt af Christian (men nok en del mindre teknisk end han ville have skrevet det – og så er der – næsten – kun ord, som alle forstår…også dem der ikke sejler eller taler “sejler-sprog”)

Nu har vi ligget i havn i nat. Vi er ved at få undersøgt båden og dens skader…
De er super hjælpsomme og gode her i Baiona og da Christian første gang henvendte sig for at få hjælp til skaden, dukkede der 4 mænd op på vores båd. Vi troede, at båden havde fået en skade i glasfiberen (indvendigt) udelukkende pga en ufrivillig bomning Christian lavede på biscayen. Men det viser sig, at riggen har været spændt alt alt for hårdt og det har forårsaget at glasfiberen langsomt har trukket sig fra hinanden i forstærkningen omkring røstjernene og lavet en ordentlig sprække. Vi fik gennemgået riggen hjemme i Dk og troede at alt var tip top, men det viser sig, at det arbejde ikke har været udført godt. Det kunne have kostet os vores jordomsejling, hvis ikke vi havde fået undersøgt det her. Så på den måde kan man sige, at Christians bomning var heldig, da det gjorde at han var opmærksom på at undersøge glasfiberen indvendigt.
Hele båden har været spændt som en flitsbue og alt er nu løsnet, for at sprækken forhåbentlig samler sig lidt og derefter kan udbedres og forstærkes. Heldigvis samlede den sig allerede, da Christian løsnede riggen…det var også hvad de spanske mænd forudsagde, så de har styr på det, de her mænd i Spanien. Vi skal have fat i riggeren, for at snakke med ham om det arbejde han har udført. Der kommer nok ikke noget ud af det, men det kunne have været alvorligt og have haft store konsekvenser for os.
I dag kommer der reservedele og derefter bliver der forhåbentlig lavet udbedringer og forstærkninger senere i dag eller i morgen. Og så er vi klar til at komme videre.

Så går turen til nogle skønne øer, som vi er ved at søge tilladelse til…

En lynhurtig søgning viser mig dette…så der tager vi hen (se lige bort fra det der i toppen af billedet – det går lidt stærkt og vi er nødt til at forlade denne café, hvor vi låner wifi…)

image

 

5 kommentarer

 • Erik Lundbye

  Man kan ikke med almindeligt værktøj spænde riggen for hårdt. Jeg tror mere på Jeres rigger herhjemme. Derimod er det farligt hvis den ikke er spændt hårdt nok, da mast, stag og vanter så bevæger sig alt for meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Heldigvis er den nu spændt som den skal af en spansk rigger. Nu ligner den ikke en spændt flitsbue mere og vores kære båd laver ikke så mange anstrengte lyde mere. God dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det glæder mig at høre, og glæder mig også til at læse videre om Jeres tur. Tror også Christian har kigget den spanske rigger over skulderen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Ja, der blev holdt godt øje, da de pillede ved riggen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit

  Waw …..er det portugisiske øer?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mand over bord