Om at få en dag alene...

Landet der plager igen…

Så er vi tilbage i landet der plager igen…”

Sådan sagde Liva, da vi i går var på tur i Philipsburg, som er hovedstaden i den hollandske del af St. Martin. Og jeg forstår virkelig godt hvad hun mente med det…

Philipsburg er ligeså smuk som billederne viser, men den er meget præget af de krydstogtskibe der lægger til i byen. Det betyder at en hel gade er fuld af smykkebutikker, der sælger præcis det sammen som butikken ved siden af og butikken ved siden af og butikken ved siden af… Derfor “plager” de meget. Livas oplevelse var at blive overfaldet og plaget om at komme ind i butikkerne. Og det er længe siden vi har oplevet det.

Flere af smykkebutikkerne prøvede at lokke kunder ind med skilte hvor der stod “1 free Heineken just for looking”… Vi prøvede…men det virkede ikke.

Parallelt med denne meget turistede gade løber den lokale gade, hvor butikkerne er helt anderledes og hvor der ikke plages. Det kunne vi meget bedre lide!

Turen dertil i bus var fin og vi er generelt ret vilde med at opleve øer, byer og lande fra de lokale busser. Det er her mennesker kommer hinanden ved og her landets mentalitet viser sig. Og så er det en billig måde at transportere sig. Her på St.Martin koster 1 barn 1 US dollar og en voksen 2 US dollars – for en tur fra den ene ende til den anden. Og der er garanteret oplevelser med i busturen – og god udsigt.

En meget farverig café i den fjerne ende af "krydstogsgaden"

En meget farverig café i den fjerne ende af “krydstogsgaden”

 

Den smukkeste udsigt

Den smukkeste udsigt fra den lidt slidte gade.

 

Og her den pæne krydstogtgade med palmer og brede fortove.

Og her den pæne krydstogtgade med palmer og brede fortove.

 

Og så måtte banden trække vejret ved stranden...lidt væk fra "dem der plager".

Og så måtte banden trække vejret ved stranden…lidt væk fra “dem der plager”.

 

Liva og Johanne med lille Alexander.

Liva og Johanne med lille Alexander.

I dag tager vi en stille hverdags-dag med skole, tøjvask og oprydning. Og nu er det (igen) kun Liva der plager…om slik, om bamser, om sodavand, om leg og om frikadeller…! Så alt er som vi kender det. Og det er nu rarest.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at få en dag alene...