#1 Rejsebrev fra ungerne

#1 Skippers logbog

Tirsdag den 25.10.2016
Det er gråt og kedeligt og bølgerne er måske lidt store, men vi beslutter at tage afsted mod Lagos, med mulighed for at gå ind i Sesimbra, hvis det er for vildt. Vi sejler sammen med den hollandske båd Ramses og aftaler løbende radiokontakt med dem på kanal 77.
Kl. 11.30 kommer vi ud af havnen og bølgerne er temmelig store – 3-4 meter – og kommer lige forfra og ikke fra NV som lovet. Jeg har en forhåbning om at det lægger sig når vi er kommet fri af Tejo, så vi fortsætter. Det bliver kun lidt bedre og vi har et hårdt kryds i 10-12 ms og store bølger. Vinden falder dog en smule, hvilket desværre udelukkende gør at vi sejler langsommere.
Dønningerne og strømmen sætter os, så det går virkelig langsomt. Aftaler med Ramses at gå til Sesimbra. Den direkte rute til Sesimbra er 22,3 sm, men vi ender med at sejle mindst 35 sm på over 9 timer.
Liva bliver hurtigt utryg når bølgerne er store og det samme gør Cille. Bertram bliver søsyg og er søsyg det meste af de 9 timer. Alle mærker søsygen på grund af de store dønninger. Stemningen er dårlig og jeg kan se på Cille at hun hader det – og mig en lille smule, for at have lokket hende med på denne rejse.
Det bliver mørkt og vi kommer i havn foran Ramses. Laver spaghetti med kødsovs og går i seng.
Længste 22,3 sm ever!

image

1 kommentar

 • Bent Rohbach

  Hej Christian.
  Tankevækkende notater i jeres logbog.
  Gunstig vind (styrke og retning ) er nødvendig for at tilbagelægge større strækninger – men det betyder bølger og dermed mulighed for søsyge, såfremt man har tendens til dette.
  Let vind betyder små bølger, men måske ingen søsyge men længere sejltid.
  Dette er dilemmaet, når man sejler.

  Jeres færd op til nu viser, at søsyge ofte rammer nogle af jer – hvis ikke alle ombord når I sejler.
  Søsyge er meget ubehagelig og reducere helt givet ens evne ” til at agere ” ombord.
  Tendensen til søsyge reducerer helt sikkert også ens lyst til at sejle – hvem ønsker at have det dårligt, når man sejler?
  Bliver skipper også søsyg , kan det måske medføre, at hans evne til at disponere og handle rationelt under sejladserne forringes – og det er næppe godt!

  Længere ture som f. eks. til Madeira eller Kanarie Øerne rummer potentiel risiko for perioder med dårligt vejr.

  Var det undertegnede, der sejlede som I med min familie, ville jeg seriøst overveje at sætte baren lavere og vælge en periode med sejlads i Middelhavet for at vænne os til det at sejle under skiftende, fremmede men dog næppe så krævende forhold – det må trods alt være mere overskueligt, og oplevelserne er sikkert lige store.

  Oceanerne forsvinder ikke – så dem kunne vi nok nå.

  Hvordan I ønsker at sejle, er helt klart jeres afgørelse.

  PS : God ide at følge med en anden båd, så længe det er muligt – det gør andre danskere i området.

  Med sejlerhilsen / Bent Rohbach

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#1 Rejsebrev fra ungerne