Pigeon Island

Den lille sorte bog #1

img_2866

Vi faldt over den lille sorte bog, hvor alle tanker og bekymringer inden afgang blev skrevet ned. For selvom beslutningen blev taget lynhurtigt, fulgte der en masse tanker og bekymringer med.
Første liste lyder sådan her:

Hvad får vi ud af en jordomsejling? Og hvorfor gør vi det overhovedet?
1. Eventyr
2. Tid
3. Kæmpe oplevelse for resten af livet
4. Vende det hele på hovedet
5. Stoppe op og mærke efter
6. Se anderledes på livet fremadrettet
7. Give børnene en gave
8. Vise dem verden
9. Se en anden verden

Listen opstod, da vi en aften i oktober 2015 blev enige om at skrive ned hvorfor…i et forsøg på ikke at være nødt til at gøre det, altså sælge alt og rejse ud i verdenD. For selvfølgelig havde det været nemmere ikke at gøre det. Men da listen var færdig, var vi jo helt sikre…

Men hvordan ser det så ud med den der liste…gik det som vi håbede?

For det første sejler vi jo ikke jorden rundt. Vi sejler rundt på jorden i stedet for. Vi har udvalgt gode steder og en rute, som alle kan være med på. Det var første læring for vores familie…man kan IKKE planlægge en langtur hjemmefra.

Resten af punkterne gik det sådan her med:

1. Eventyr har vi hver dag. Vi oplever ting, som ikke ville være muligt, hvis ikke vi gjorde det her. At sejle ind på en ubeboet ø og plukke sine egne kokosnødder, at svømme ud i revet og skyde sine egne fisk og at ankomme til et nyt eventyrland efter 4 timers sejlads…det er lige det eventyr vi drømte om.

2. Vi har tid sammen. Men tiden flyver. Ligesom den gør derhjemme. Forskellen er dog, at vi her er sammen. Hele tiden. På godt og ondt. Men det var det vi drømte om.

3. Ja. Det er der ingen tvivl om.

4. Det er svært at svare på nu. Jeg er dog ret sikker på at vi vil opleve, at vi har vendt det hele på hovedet…men nok først når vi er kommet hjem igen. Vi har ikke noget kedeligt at komme hjem til. Kun alt det gode – familie og venner og et nyt eventyr der venter på os. For hvad skal der ske, når vi kommer hjem.

5. Det har vi gjort – specielt mig – og vi gør det nu og vi vil gøre det resten af turen. Det er så intenst, at det er umuligt ikke at stoppe op og mærke efter. En klog læser af bloggen skrev til mig: I rejser ud i verden og du rejser ind i dig selv. Det tror jeg er meget rigtigt. Det gør vi alle 5 på hver vores måde. Alle er meget bevidste om hvad de savner og hvad der gør det her til noget helt særligt. Det tror jeg de vil få glæde af på sigt, de der tre larmende unger.

6. Det håber jeg vi vil. Og det tror jeg bestemt. Vi har brudt med normen for hvordan man bør leve sit liv. Og har fået reaktioner på det. Så nu kan vi bare fortsætte…

7. Ja, ja, ja! Det her er en gave til dem og til os. Til hver enkelt på båden og til os alle sammen fælles. Det er lige præcis den gave vi drømte om – og de tager så godt imod den.

8. Vi er i fuld gang. De kommer ikke til at se hele verden, men de kommer til at se dele af verden og få venner i hele verden.

9. De har allerede set en helt anden verden. En verden, hvor man lever på en anden måde, hvor folk kommer hinanden ved på en anden måde og hvor det er helt andre værdier end dem i Danmark der tæller. Og det kommer der mere af. St. Vincent har indtil videre være det fattigste sted på vores tur. Og det kunne vi godt mærke…ikke som noget negativt og skræmmende, men som en forskel. Det kunne ungerne også godt mærke. Og det er så fedt, at de bemærker det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pigeon Island