St.Martin blev hårdt ramt...

Her skal lillebror fødes

Nu ved vi hvor ham lillebror skal fødes. Vi har fundet hospitalet og mødt en skøn jordemoder. Alt er godt og han har heldigvis ikke taget skade af de hårde ture, vi har haft på det sidste. En lille dreng skønnet til ca 2800 gr – 4-5 uger tilbage i maven.
Der er kæmpe forskel på at være gravid herude i verden og hjemme i Danmark. Der er en anderledes “sygekultur” her og at være gravid og føde, er ikke bare noget man får lov til at gøre på sin egen måde. Det betyder, at de prøver at få mig til at få taget alle mulige blodprøver, de vil have at jeg skal have en samtale med en læge inden fødslen og de er ikke meget for at man tager hjem samme dag – aller helst vil de beholde mig i 3 dage uanset hvordan fødslen går. Det koster 1400 euro pr dag og fødslen koster 1500 euro…av, av – det bliver noget med at stikke af med lillebror ret hurtigt efter han er ude.
Til gengæld har jeg fået en kæmpe pakkeliste. På fransk. Altså en liste over alt det jeg skal tage med på hospitalet til fødslen…jeg kan ikke helt forstå hvad der står, men det er helt utroligt meget tøj (og vanter til baby tror jeg nok – men mit franske er også virkelig dårligt!) og vist nok også bleer og vaskeklude…(listen er sendt hjem til DK til en oversættelse).
Men hvad man betaler de 1400 euro pr dag for, det ved jeg ikke helt. Men Christian er sikker på at maden må være ret fantastisk!
Heldigvis var jordemoderen helt skøn og gav mig en fin strategi for hvordan jeg skulle møde lægen og forsikrede mig om at de ikke ville begynde at skyde medicin i mig uden at konferere med mig og Christian først. Og at hvis alt er godt efter fødslen, så kan jeg måske få lov at tage hjem samme dag. Det vil jeg jo helst og det skal de jo på en måde heller ikke bestemme. Det er bare så vildt hvordan alting gøres anderledes end hjemme i Danmark. Jeg skal minde mig selv om, at det ikke ændrer ved den måde jeg gør tingene på. Og at min krop godt ved hvad den skal gøre.

Men her skal ham lillebror komme til verden:

img_5732 img_5737

9 kommentarer

 • Nana

  Mange steder i verden får de små ‘vante på for ikke at kradse sig med de små skarpe negle – det har vi ikke rigtig kultur for i dk 🙂 mvh en jordemoder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Tak for info… jeg tænkte nok det var noget i den stil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Årh, så sender jeg en tanke til Jytte, vores fransklærer i gym.
  Hun har åbenbart ikke gjort sit job ret godt ☺️

  Held og lykke – det er så smukt og fantastisk, baby lavet og født på jeres families livsrejse ❤️

  Vi sejler 2 mdr til sommer. Til Sverige.
  Ikke helt det samme eventyr – men alligevel vores lille eventyr 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Det er vist ikke Jyttes skyld…😉 “Jeg bor i en krukke” og lignende udbrud blokerede fuldstændig for det der franske…. Jeres svenske eventyr lyder også dejligt! ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Karin Olsson

  Uhh hvor er det spændende! Godt du har prøvet det tre gange før 🙂 Det skal nok gå superfint alt sammen – håber at noget at familien får mulighed for at joine jer 🙂 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria bindslev

  Det er så smukt, Så modigt. Så livsbekræftende. Alt det du og I gør er så inspirerende. Tak ❤️. Ønsker lillebror og jer det allerbedste

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hildur

  Det er så vildt!!!! Og spændende og dejligt ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Ja, det er nemlig det hele… Og så er det også lidt varmt og besværligt. Men mest skønt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

St.Martin blev hårdt ramt...