Logbog kommer meget snart...

Logbog 1.uge – Atlanterhavskryds

Atlanterhavet Tenerife-Barbados

Søndag den 27.11.2016
Klokken 12.30
Afgang fra Santa Cruz, Tenerife kl 12. Vind fra vest ned fra bjergene 7-8 ms.
Alle er spændte og glade for at komme afsted og solen skinner.
Klokken 15.00
Vinden er faldet efter vi er kommet fri af bjergene ved Santa Cruz. Vi har spottet 2 delfiner. Sejler bidevind på bagbord halse. Polonica øger afstand for motor…vi indhenter senere.
Klokken 17.30
Har lige hørt fra Polonica, som ligger 4-5 sm foran os, at han har fanget 2 tun. Vi har 3 liner i vandet og Hans (Fiskeminister) har rigget en teaser op. Nu skal vi have fisk.
Klokken 20.15
Klokken 19.30, mens vi laver mad, lyder der pludselig et stumt dunk og det giver et ryk i båden. Herefter vibrerer det i hele skibet. Efter et hurtigt tjek af motor og test af forskellige omdrejninger, bliver vi enige om at vi må have ramt noget i vandet med propellen, som så er blevet slået skæv og giver vibrationer. Jeg beslutter at ændre kurs og søge mod havn i San Miguel, som gudskelov kun ligger 6 sm væk. Mads på polonica er træt af motorsejlads og beslutter at gå med. Nødhavn allerede…RØV, RØV, RØV.

img_0545 img_0549

Mandag den 28.11.2016
Klokken 11.30
Hans starter dagen med at hoppe i vandet og konstaterer hurtigt, at vi har fået en sort skraldesæk i skruen. Den bliver let fjernet og vi er klar til afgang igen. På grund af vejrudsigten med udeblivende vind, beslutter jeg at købe 2 stk jerrycans mere for at få 40 liter ekstra diesel med. Får diesel ombord og topper vandet op.
Desuden konstaterede vi at den nye bimini sad for højt og med Polonicas generator og vinkelsliber, får vi skåret 4 cm af højden, så bommen frit kan passere.
Solen skinner og det blæser 3-4 ms fra Ø-SØ.
Klokken 15.00
Motoren har nu kørt 2 timer efter vi har sejlet et par timer med genakker.
Sprayhooden er blevet repareret og vi har spist rester fra i går. Vi holder vågent øje med hvaler efter Mads så flere i går aftes.
Klokken 21.15
Stadig for motor uden noget der minder om vind…
Til gengæld har vi haft besøg af 3 delfiner. Aftensmaden skulle have været kylling i karry, men kyllingen var allerede fordærvet – øv. Det blev til mørbradgryde i stedet for.
Klokken 24.00
Hans og jeg har haft vagten fra 21-24. Der er ikke en vind der rører sig. Morrild i vandet og endnu et besøg af delfiner.
Klokken 04.45
Claes og Jens beslutter sig for at tage 4 timer i stedet for 3. Så snart Hans og jeg kommer til, kommer der vind med lidt regn, som dog hurtigt dør igen. Motoren kan dog endelig slukkes og vi holder en fart på 4 kn for sejl alene.
Klokken 06.15
Vinden er igen steget til 7-9 ms og vi sejler 5-7 kn. Fantastisk ikke at høre på motoren.
Klokken 08.00
Efter en vagt med en masse trim, regn, ingen vind, meget vind går vi til køjs. Vinden forsvinder og motoren tændes.

img_0548 img_0558

Tirsdag den 29.11.2016
Klokken 14.00
Vågnede lidt tidligere efter en god nats søvn. Køjen var næsten lige så stille, som lå vi i havn. Kun motorens omdrejninger afslører, at vi sejler. Fint vejr med både lidt sol og skyer.
Klokken 18.24
Efter et par timer for sejl i bidevind, får vi besøg af en kæmpe flok delfiner som bliver ved båden i 20-30 minutter. Mens vi nyder dem, lægger vinden sig igen og vi må starte motoren igen. Vi har mistet VHF kontakt med Polonica og sender en melding via sat.tlf. Endnu har vi ikke haft held med fiskeriet.

Onsdag den 30.11.2016
Klokken 02.00
Endelig er der kommet vind, dog er den imod os, men det er bedre end ingenting. Hans og jeg har vagten til kl. 04.00.
Klokken 04.00
Vores vagt er overstået og vinden er der stadig. Endelig!
Klokken 09.16
Ligesom jeg skulle til at lægge mig efter vagten kl 04, kom der en byge, som gav 10 ms. Jeg måtte blive oppe og rebe sejl og kom først i seng kl 05.00, hvor vinden igen var helt forsvundet. Vi måtte igen starte motor. Jeg har endnu ikke prøvet at sove uden motoren kører.
Nu er vejret flot med høj sol og 3-4 ms fra SV. Vi sejler for motor og sejl for at holde 5 kn.
Klokken 11.25
Det er virkelig dejligt vejr, men der er ingen vind. Skriver en sms til min far fra sat.tlf, for at få ham til at finde noget vind til os. Grib-filerne siger at der burde komme vind senere i dag, men lad os se hvad en frisk prognose siger.
Klokken 16.00
Vi har været helt nede på 0,7 ms og vi udnyttede chancen og hoppede i vandet på 3-4 km dybde. Vandet var virkelig lækkert og sigtbarheden syntes uendelig. Nu har vi fået lidt vind igen og sejler 4 kn på bidevind for sejl alene og solen skinner.
Guitaren har været fremme og gået på runde.
Claes spotter en mahi mahi lige ved båden, men den hopper ikke på. Tror vi sejler for langsomt.
Klokken 17.30
Claes spotter et fragtskib i horisonten. Vi kalder ham på VHF’en og får en frisk vejrmelding. Vinden skulle i løbet af aftenen gå i vest med 7-8 ms og i SSV i morgen med 10 ms. Det lyder godt med noget vind! Det er i øvrigt første skib vi ser i 2,5 døgn.
Mads har sendt en sat. besked med hans position og han ligger 60sm NNØ for os.
Klokken 20.30
Da vi skulle lave aftensmad, gik det op for os, at meget af vores mad ikke har været ordentligt opbevaret. Vi har derfor smidt en hel del overbord. Vi aftaler at vi i morgen må lave en madplan, så vi er sikre på at der er nok.
I øvrigt går det rigtig godt besætningen imellem. Alle kommer godt ud af det med hinanden.
Hans og jeg har vagten til midnat.

Torsdag den 01.12.2016
Klokken 05.20
Hans og jeg har vagt. Der er endelig kommet vind. I dag er den stadig imod os, men vi sejler 6-8 kn. Det føles godt, men Claes og Hans skal lige vænne sig til de nye forhold.

Klokken 15.17
Vågnede i morges kl 10.30 ved at alle bøgerne i hylden over min køje, faldt ud og landede på mig. Vinden og bølgerne havde taget til. Da vi får en bølge ind gennem vinduet over pantryet og alle stegepanden ryger ud af skabet, råber jeg op til Jens og Claes, at de skal falde 10° af. Vi sejler med 2 reb i storsejlet og det blæser 8-10. Bølgerne som vinden frembringer, går lige imod dønningerne fra NV og resulterer i krap sø fra flere retninger. Lige da det er aller mest heftigt, får vi en fisk på krogen, men vi sejler for hurtigt og den hopper af igen. Vi beslutter trods vejret at fortsætte med en line. Der går ikke lang tid før vi fanger en guldmakrel.

img_0544 img_0556 img_0558

Fredag den 02.12.2016
Klokken 01.30
Hans og jeg har hundevagten. Vinden er som lovet gået i SV og vi må krydse. Hele dagen har vi kæmpet os igennem stejle søer og i nat fortsætter sådan. Skibet knager og brager, men sejler fint. Har tidligere talt med min far på sat.tlf og fået en opdatering på vind og vejr. Efter sigende skulle vinden gå mere i nord fra i morgen. Håber det holder stik.
Guldmakrellen smagte i øvrigt fantastisk!
Klokken 09.20
Hans og jeg overtager vagten igen kl 08.00. Vind og dønninger har lagt sig igen og solen kan også skimtes bag skyerne. Vi har en del “to do’s” på listen. Blandt andet opgørelse over hvad vi har af mad, samt fikse et stoppet toilet. Men først skal vi have kaffe.
Klokken 15.40
Lækker sejlads, dog stadig på bidevind. Men solen skinner og vi skyder 4,5-5 kn.
Toilettet er fikset – klamt!
Venter på at vinden vender som lovet.
Klokken 21.40
Tidligere på aftenen lige inden solnedgang, fik vi igen en guldmakrel på krogen. Vi fik den også ombord, men lige inden vi ville tage livet af den, sprællede den helt vildt og røg i vandet igen…LORT.
Mens vi spiste aftensmad tilberedt af Jens, fik vi igen besøg af delfiner. resten af aftenen har vi brugt på at tørre vand op fra dørken, hvor alt mad også lå. Vandet er tildels tilskrives vores evige gåde, men også bølgen gennem lugen i pantriet tidligere. Gudskelov tog det ikke skade. Plastik er altså ikke så skidt, at det ikke er godt for noget.
Som jeg sidder her og skriver, er der nogen der hygger sig med at sende arabisk musik ud i æteren over kanal 16. Efterfulgt af hvad der lyder som lydsporet til en pornofilm…?!

Lørdag den 03.12.2016
Klokken 06.12.
Hans og jeg har vagten fra kl 04-08. Vinden er taget til og gået mere i vest. Vi suser afsted på en foran for tværs med 7-7,5 kn.
Klokken 09.50
Endelig skyder vi god fart – 7 kn. Vinden er mere i vest og nu håber vi bare det holder de sidste sømil til Kap Verde, hvor passaten gerne skulle tage over. Her til morgen har vi igen måtte samle 2-3 liter vand op fra dørken. Vi har regnet på vandbeholdningen og er kommet frem til at det ikke skulle blive et problem. Men det er skide irriterende!
Klokken 11.30
Genakkeren er kommet op og vi stryger afsted på en skærende kurs i høj sol. Mens vi satte genakkeren, fik vi besøg af en stor flok delfiner og fik to store fisk på krogen – de knækkede begge linen og smuttede. LORT!
Det gode er, at vinden endelig er rigtig.
Klokken 15.00
Vi beslutter at spille RISK i cockpittet og mens der kæmpes om verdensherredømmet, er der pludselig hug på den ene line. Denne gang får vi den ombord. En 94 cm lang Mahi Mahi, som straks ordnes. Mætte og glade genoptager vi RISK-spillet.

Fortsættelse følger…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Logbog kommer meget snart...