Måske bestemmer tiden for os...

Man sælger da ikke en Bianca 420…!!

img_0639

Man sælger da ikke en Bianca 420“… Det blev sætningen, der satte en masse tanker og følelser i gang i mig vedrørende vores beslutning om fremtiden.
Vi mødte en svensk/dansk familie, som – ligesom os – er på langtur. En hyggelig familie på S/Y Anna Lisa med mor, far, Mathilda på 12 og Troels på 9. De kom til drinks på Johanna og snakken gik. Vi snakkede om fremtid og planer. De skal allerede hjem i år, så deres planer er sådan nogen lunde fastlagt (og alligevel slet ikke, for det går jo ikke på en båd). Og de udfordrede vores tanker og spekulationer om fremtiden.
Vi fortalte dem, at vi overvejede at sælge båden i Australien eller på New Zealand…Og reaktionen var nogen lunde sådan her:
Ja, ja, det kan man gøre med en Bavaria (en anden bådmodel), men da ikke den her. Man sælger da ikke en Bianca 420.”
Bum. Bare sådan. Og den sætning kørte rundt i mit hoved et par døgn…Og voksede på mig. Og nu er jeg sådan helt overbevist.
Man sælger da ikke en Bianca 420.

Ihvertfald ikke den her Bianca 420.
For den her Bianca 420 er jo vores hjem. Vores trygge hjem i det her store nye. Det er her vi søger ly, når vejret er voldsomt. Det er den her Bianca 420, som har fået os sikkert her til Caribien. Det er også her vi lever vores familie – og hverdagsliv. Det er her vi skændes og bliver gode venner. Og det er her vi fordøjer alt det nye, som vi dagligt bliver bombarderet med. Det er her vi får nye venner og inviterer dem over. Det er her ungerne går i skole. Og det er her vi er glade, triste, bange og ægte lykkelige.
Men hvad gør man så? I den her familie, på den her båd, udsætter man beslutningen lidt endnu og endnu engang. Men skipper er lykkelig over, at et helt nyt møde med en familie i “samme båd” som os – med en enkelt sætning – nu har gjort det helt klart for mig: “Man sælger da ikke en Bianca 420.”
Så vi kommer sejlende hjem til Danmark i vores Bianca 420. For det er vores hjem.
Tak, S/Y Anna Lisas besætning, for at minde os om, at man da ikke bare sådan lige sælger sin base midt i eventyret…Man kan i øvrigt følge deres blog her.

img_0641

2 kommentarer

  • Arne frederiksen

    Selvfølgelig sælger man ikke en Bianca, og da slet ikke når det er vores hjem. I ønskes en god og sikker rejse fremover.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måske bestemmer tiden for os...