Så er vi ved at være klar...

Man sejler da ikke på en fredag!

De sidste mange dage har været pressede. Båden har trængt til den der kærlige hånd, som kun skipper kan give den og vi har slæbt os frem og tilbage til supermarkedet næsten hver dag, for at fylde alle lagre op. Det er virkelig meget der skal købes ind til en familie på fem (i det her regnskab tæller lillebror ikke), som skal have tre måltider om dagen i ca 7 uger. Og det er faktisk hvad vi har købt ind til. Alle rum er fyldt og båden ligger helt klart tungere end den gjorde for et par uger siden. Til gengæld behøver vi forhåbentlig ikke at købe andet end frugt og grønt på Bahamas.
Alt er gennemgået på Johanna. Christian har været i masten tre gange og har skiftet både pærer i navigationslys og ankerlys og monteret ny bakstag, rorkablerne er skiftet, skottet forstærket, motoren har fået skiftet diverse filtre og olie, vores nye inreach (vist en form for sat.tlf) er aktiveret og vi burde nu have let adgang til vejrmelding og have mulighed for at sende 40 sms’er om måneden (også på det store hav), der er købt nye vanddunke og gjort klar til både diesel og vandpåfyldning. Vasketøjet er klaret og vi forventer ikke at vaske igen før vi rammer Azorerne om 7-8 ugers tid. Vi har skaffet en gasflaske mere og alle flasker er fyldt.
Vi er så klar. Både mentalt og praktisk.

Og så lige et smut ind i marinaen og lave aftaler om et eller andet. Og der blev vi mødt af et “man kan da ikke sejle på en fredag“. Det er åbenbart almindelig kendt blandt sejlere, at man ikke sejler på en fredag. Vi fik mange historier om hændelser, der netop var sket for sejlere der var stævnet ud på en fredag. Det var ikke kun én af Christians kolleger der sagde det. Det var fire forskellige. Så det gør vi ikke. Altså sejler på en fredag. For selvom vi ikke helt er med på det der overtro-noget, så tør vi altså heller ikke at ignorere det. Ihvertfald ikke når vi lige så godt kan vente til lørdag (hvor der vist nok også er mindre vind).

Det betyder vi pludselig har fået en dag mere. Og det mærkelige er jo, at selvom vi følte os klar, så er der dukket flere ting op. Men nu hedder det afgang lørdag. Afsted mod Bahamas med et lille stop på BVI’s.

Og det betyder første sejltur med ham den lille bådbaby:

img_1255

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er vi ved at være klar...