#1 Skippers logbog

Tenerife ETA 5-6 dage

Så for helvede. Så er det i dag, vi kommer videre fra Portugal. Vejr og vind ser endelig ud til at spille (lidt) for os. Vi har tjekket og tjekket og håbet og bedt. Og nu har de sidste mange vejrmeldinger været ok gode. Ikke for meget vind (gennemsnit på 6 m/s), men dog nok til at vi kan komme til De Kanariske Øer på ca 5 døgn (ja altså plus/minus 1 døgn – nok mest plus). Sol, ikke for høje bølger – Predict Wind, som er blevet vores bedste ven her på sejlturen (men som ikke har været helt til at stole på den seneste uge), siger at der 25% af tiden er bølger mellem 2-3 meter, men resten af tiden skulle de være mellem 1-2 meter. Det kan vi godt klare. Hvis vi får lyst på vejen, stopper vi på Madeira, trækker vejret et par dage og sejler derefter videre til Tenerife.

Der er handlet ind. Mest ting der giver hurtig energi og som ikke skal tilberedes for meget. En hel del chips, kiks og nødder. En ordentlig bunke sodavand. Og en masse frugt. Derudover satser vi på at leve af toast, pastasalat, suppe, færdiglavede pizzaer og æg og bacon. Måske er det helt skudt ved siden af, men det var hvad vi havde lyst til under de andre længere sejladser.
Måske når vi i havn på Tenerife helt rystende af sult – og måske er vi på toppen. Vi ved det ikke, men vi ved, at vi er nødt til snart at få kastet os ud i det. Vi tænker, mærker efter, analyserer og føler en hel masse om dét at skulle sejle i 5 døgn (ok, det er mest Gustav og mig der gør det). Men nu må vi kaste os ud i det. Blive søsyge og komme ovenpå igen. Blive bange og blive trygge igen. Og så må vi fylde tiden ud med at lave flaskeposter, en bunke pandekager, bade (hvis vejret tillader det) og fiske.
I skal ikke blive bekymrede over tavsheden herinde. Vi giver lyd i den anden ende. Måske føler vi os 100 gange sejere, når vi når Tenerife og måske gør vi ikke. Men vi skal ihvertfald have en kæmpe is, når vi kommer i land.
Og her ser da meget fredeligt ud lige nu:

image

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#1 Skippers logbog