Bare kom an regn...

En masse og ingenting

Her er stadig helt vildt skønt på Grenada. Dagene flyver afsted.
Vi oplever en masse. Og vi oplever ingenting. Alle har vænnet sig til at hverdagen er sådan her. At man bliver sejlet til legeaftaler og kalder på VHF-radioen, når man gerne vil hentes igen. At det tager håbløst lang tid at lave mad og rydde op. At vi kun bliver vasket i saltvand og derfor altid har uglet og saltvandsagtigt hår. At mange samtaler foregår på engelsk, fordi der altid er mindst én i selskabet der ikke taler eller forstår dansk. At hver dag både er en hverdag og en fest. Og at vi er sammen om alt det her og i det her.

I går var vi til vores første middag på en katamaran…hos en amerikansk familie med 2 piger (Gabriella og Sofia), som Liva heldigvis har lært at kende på Hog Island. Det har været et sjovt bekendtskab, fordi de tydeligvis gør alt meget anderledes end os. En af de første aftener vi mødte dem på stranden, skulle vi lave snobrød og jeg stod klar med pinde og dej. Den søde amerikanske mor, Tracy, kom over med sine døtre og forklarede pigerne, at det var skumfiduser, som vi viklede om en pind… Jeg forklarede, at det var brød og at de kunne bage deres eget på bålet. De to meget forbavsede piger på 7 og 9 kiggede på mig og spurgte : “Er det sådan I bager brød i Danmark?”.
Det er blevet til mange fine oplevelser med den familie efterfølgende og i går endte det med en hyggelig middag på deres båd “Chelsea Kru” sammen med den danske båd “Drum”. Chelsea Kru er desværre sejlet videre i dag, men vi indhenter dem nok senere. Livas møde med de amerikanske piger, har gjort hendes engelske endnu bedre. Og hun skifter nemt frem og tilbage mellem engelsk og dansk.
(Så gør det ikke så meget, at hun virkelig kæmper med læsningen, vel??!! Gode ideér modtages meget gerne. Vi kæmper!).

“Drum” er jo en anden grund til at vi ikke rigtig kan komme væk herfra…En sjov og sød familie fra Odense, som er på deres 2. Caribien-tur. De skal desværre allerede hjem mod Danmark i maj, så vi må nå at suge alt ud af dem og de 4 børn inden vi skilles igen (og glæde os over at have sejler-venner når vi kommer hjem til Danmark igen).
De solgte Clark’s Court Bay rigtig godt via facebook da vi havde mødt dem kort på Barbados…og nu er vi her. Og ved ikke helt hvornår vi kommer herfra. Vi har det hele lige her. Voksen-venner, børne-venner, bus, vand, en god lille ubeboet ø i baghaven og sjove både omkring os. Vigtigst af alt, trives alle.
Både børn og voksne har fået venner og kan leve liv, hvor de ikke nødvendigvis behøver at være en del af vores familieflok, men i stedet kan være en del af en børneflok. Det er vigtigt. Og ret skønt for alle.

I dag har vi været på stranden hele dagen og bygge sandskulpturer – det blev til en kæmpe skildpadde og en drage. Specielt en i familien havde en fest…Christian gik virkelig meget op i detaljerne og blev ved længe efter alle de mange børn var færdige.

img_0687 img_0692
Tom, en engelsk fyr uden familie, men med en masse fantastiske historier og erfaringer tog os med til stranden og viste os hvordan man kunne bruge sandet. Det blev til en laaaang, varm og dejlig dag med Tom, 7seas, Drum og Polonica.

Grenada er helt fantastisk! Og vi må helt sikkert tilbage hertil. Men lige nu må vi nyde endnu mere og få endnu flere gode oplevelser.
Øen kan anbefales. Og vi er klar med gode anbefalinger, hvis I kommer i båd.

img_0681 img_0674 img_0673 img_0685

8 kommentarer

 • stine

  Vi eeeelsker at lave ingenting sammen med jer. Drum er klar på flere hyggelige timer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Fedt! Vi laver en masse og ingenting lige om lidt til karnevallet… Drum skal komme udklædt!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgit

  Hvor er der dog smukt …….og skønt med de mange venner👍
  PS jeg har en gang haft melmider (altså i melet ! – her i DK)
  ….. smed alt ud og bagte ikke i lang tid efter 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Ja, her er ret fantastisk. Og mange gode mennesker! Det der med melmider (klamt ord i øvrigt!!) er sååå ulækkert. Og jeg er bare nødt til at bage og bage…men kigger grundigt efter i posen inden jeg hælder det ud. Hvis det sker igen, spiser jeg aldrig mere brød!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tim

  Den skole vores dreng går på, har en filosofi om at hvis lysten ikke er der til at lære at læse, er det nærmest umuligt. Så de bestemmer selv hvilket fag de ønsker at studere. På et tidspunkt lavede han nærmest kun matematik og blev virkelig også god til det. OG VI VAR VED AT BLIVE LIDT BEKYMRET. Men så lige pludselig kom han i tanke om at det kunne være dejligt at kunne læse og så var drivet der bare

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Skønt. Det er garanteret den filosofi Liva følger…tak, for at minde mig om at de er så smarte og kloge de små og at motivationen styrer alt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars Lerche

  Super lækker læsning 😀
  Når I skriver om alle de andre både I møder på jeres vej, kunne det give godt hvis der lige stod eks.. I dag spiste vi på en katamaran, en xx fod … Vi herhjemme vil gerne have lidt at forholde os til, når nu I var 3 familier til spisning.

  Ellers en fantastisk blok,der bliver tjekket dagligt for nye indlæg.

  Go vind derude
  Lars, sejler fra Juelsminde…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Lars, tak for din besked. Og dit forslag…det vil vi bestemt gøre fremover. Den omtalte katamaran var 46 fod og der var rigeligt plads til 3 familier.
   Tak for den gode vind. Kh Cille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bare kom an regn...