Stille fransk hvisken er nærmest ro

Martinique, ankerspil, fryser og andre ting

Martinique er så europæisk, at vi næsten glemmer, at vi er i Caribien. Her er så ordentligt. Med skraldespande – altså sådan ægte skraldespande og ikke en bunke jord. Med fortove og lyskryds. Med biler og motorcykler. Med butikker og rigtige busser (hvor man skal købe billetter INDEN man stiger op – og ikke bare betale en gut undervejs). Der er en effektivitet, som vi ikke har prøvet siden Tenerife. Maden kommer forholdsvis hurtigt efter man har bestilt den og de har scannere, som de bruger i supermarkedet – og kæmpe udvalg af frugt og grønt. Det Caribien vi har oplevet de sidste mange måneder har været helt anderledes. På caféer ventede man ofte en time inden maden blev serveret. Der var ingen skraldespande, ingen fortove og busserne var en meget charmerende og skæg oplevelse.
Martinique kan en masse andet. Og det kan jo lige præcis det vi har brug for lige nu. Vi betaler med euro her og har for en stund lagt de eksotiske EC dollars væk. Alt er væsentligt billigere end de andre øer vi har været på. Og udvalget er meget større.

img_1441

Det har fået mig til at drømme om en fryser. Og en generator (ja, det er sådan noget jeg åbenbart drømmer om nu…). For så kunne vi fylde båden med alt det vi ved vi ikke kan skaffe på de næste mange øer. Skipper er i tænkeboks.

Derudover er vores ankerspil stået af. Ret pludseligt og lidt uforståeligt. Fejlen er vist nok lokaliseret til nogle kabler, som er begravet dybt bag Bertram og Livas skabe i forkahytten. Så der er et arbejde, der venter på skipper. Og indtil det er fikset, så ligger vi fint lige her i Fort de France.

Vores batterier er nu endeligt og officielt erklæret udskiftningsparate. Og Martinique er stedet at gøre det. Så det vi sparer på mad på denne ø, det bruger vi til gengæld på bådudstyr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stille fransk hvisken er nærmest ro