Øjebliksbillede fra Colombia

Om at give noget tilbage

img_2790

Jeg blev kontaktet for et par uger siden med spørgsmål om jeg havde lyst til at være med i et ret fedt projekt. Årsagen til projektet er skrækkelig og har fyldt meget her på Johanna – og derfor føles det endnu mere rigtigt at være med til at gøre noget.
Vi snakker og snakker og føler en masse. Men ham her Thomas, som er initiativtager bag projektet, han gør noget. Og han giver mig mulighed for også at gøre noget.

Projektet hedder “Mod horisonten”. Og man kan læse mere om det på hjemmesiden her.

Med mine ord, handler det om at give noget tilbage.
Vi har sejlet rundt i over 1 år nu og har mødt så mange åbne døre og så mange venlige mennesker. Har følt os som en del af verden og trygge i den verden. Vi har fået venner på hver en ø vi har besøgt og vi har så mange gode invitationer ude hos folk, som forhåbentlig engang vælger at komme til Danmark og opleve at også der, er der åbne døre.
Jeg skal skrive et kapitel sammen med 9 andre langturssejlere (selvom jeg ALDRIG helt ægte går med til at kalde mig selv det…jeg rejser jo bare). Thomas kalder det “at åbne for skattekisten”. Jeg har valgt at fortolke det som et indblik i vores liv og vores hverdag. Vores hverdag herude er en slags skattekiste – vi glemmer bare hvor vildt det er at leve sit liv på den her måde – at tage morgenbad i turkist vand, at sejle til legeaftaler, at fange fisk på størrelse med skipper, at plukke mangoer til morgenmaden og at møde mennesker med store smil og helt uden travlhed. Og så er hverdagen selvfølgelig også diskussioner, opvask, rengøring og manglende privatliv…men det medvirker til at skabe en forudsigelighed, som er nødvendig i alt det her vilde.

Alt det har jeg valgt at skrive om. Og de 9 andre medvirkende giver deres bud på at åbne skattekisten. Det kommer der en bog ud af. En bog som skal trykkes og sælges og ALT overskud går til Nordcaribien, som blev så frygteligt ramt af orkanen Irma.

Bogen kan bestilles og købes meget snart – for der er brug for hjælp virkelig hurtigt. Jeg synes selvfølgelig I skal købe det. Jeg tjener ingenting på det…men giver forhåbentlig en lille smule tilbage til alle de mennesker som har givet os så meget!

Tjek hjemmesiden ude og meld dig til nyhedsbrevet, så får du en besked, når bogen er på gaden…

1 kommentar

  • Bettina Federspiel

    Det lyder som et rigtig godt initiativ! Jeg glæder mig til at læse bogen.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øjebliksbillede fra Colombia