Lille båd - nu med navn

Skole på vores måde

I går lykkedes det endelig at komme til stranden i gummibåden godt pakket med grill, salater, tæpper, kød, fiskenet og kolde øl. Nu skulle det være…den store strand-barbecue. Og det lykkedes helt uden at blive oversvømmet at bølger, tang og andre forstyrrende elementer.

Vi hyggede med 7seas besætning og fantaserede om at dette skulle være vores liv de næste par år. Det er altså stadig ret vildt at tænke på, at vi ikke engang har været afsted i 2 måneder og at vi allerede har oplevet så meget. Normalt når vi rejser, er vi max væk i 1 måned og er helt fyldt op af gode oplevelser og stemninger, når vi kommer hjem efter den måned. Men nu fortsætter de gode oplevelser bare – og krydres med de lidt mindre sjove hverdagsting.

Fx er det ikke helt nemt at få struktur på det her skole noget… Jeg havde ikke forestillet mig at det ville blive så udfordrende at få sat i system. Men det er det faktisk. Måske er det endnu mere udfordrende, fordi jeg ikke bare har lyst til at følge et bestemt undervisningssystem, men hellere vil plukke lidt og krydre det med hvad jeg nu synes er spændende eller smart i forhold til hvad vi har gang i. Det har resulteret i, at vi mange gange kører undervisning (specielt for Liva) når vi er på restaurant eller i supermarked. Og der er hun mega sej og med på den. Ingen brok og besværligheder. Matematik ved at plusse de ting der kommer i kurven løbende, er vildt fedt (synes Liva). Og vokaler skrevet ned på sin egen blok midt i hvidløgsrejer og andre tapas, er også et hit. Og vokaler, stavelser og det jeg tænker de andre fra hendes klasse arbejder med nu, det har hun ok styr på. Så det er nok noget med at acceptere, at sådan gøres det der skole-noget aller bedst lige nu. Nogle dage synes hun det er toppen, at ligge med sin Fandango i sengen under dynen og stave og klappe sig igennem opgaver.

image
Gustav er mest optaget af sit Atlas og atlas øvelser. Og det er da også klart, for nu har han jo en lang rute han allerede har tilbagelagt og en endnu længere rute, som han kan se frem til – og så giver det selvfølgelig mere mening.
Bertram har fået så godt hånd om engelsk. Og han læser og læser bøger – og det er jo også en god læring. Og så er han kaptajn for gummibåden og tager gerne ud i mørket sammen med Gustav og henter dele af besætningen fra 7seas og sejler dem hjem (fordi de ikke kan være alle 6 i deres egen lille båd). Og det er da et vildt ansvar at kunne magte.
Og faktisk synes jeg også at det er ret vildt, at jeg kan magte at min lille bitte 10 årige dreng sejler ud i mørket i en lille bitte gummibåd kun med sin storebror og en walkie talkie til at meddele om han er nået frem og hvornår han sejler tilbage. Åhr ja! Vi vokser alle sammen og på en måde lærer vi hele tiden også selv om det ikke er traditionel undervisning.

4 kommentarer

 • Pia

  kære alle 5. jeg nyder at læse om jeres liv ombord og ikke ombord. det er så skønt at høre om alle jeres udfordringer, og hvordan i på jeres måde løser det at være traveller/sailor. du skriver så herligt og levende Cille, det er som at være der selv. Og jrg er hver dag inde på jeres blog, og se efter om der er kommet et nyt indlæg. så man kan sige jeg/ vi er med jer på rejsen, og vi elsker det. kæmpeknus fra Niels og Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Kære Pia og Niels. Dejligt at høre fra jer! Og dejligt at vide, at I følger med. Vi snakker tit om Viggo og Ludvig og jer – og Liva savner at komme på besøg. Håber I har det godt alle 4. Knus fra hele båden

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Den bedste undervisning i verden

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille båd - nu med navn