I Kløvedals fodspor

Taknemmeligheds-skriv

Dagene er lidt hårde for tiden. Der er meget hverdag, mange pligter og for lidt tid og eventyr. Så bliver jeg så ramt af udlængsel! Corona umuliggør en handlen på udlængslen. Så hvad gør man så?

Jeg har besluttet at reagere med TAKNEMMELIGHED. Det virkede i den aller hårdeste periode i 2018, da vi lige var kommet hjem og jeg havde så svært ved at være lige her. Jeg skrev det dengang for at minde mig selv (og jer) om, at der midt i det hårde er ret meget at være taknemmelig for.

Sådan her så dele af mit taknemmeligheds-skriv ud i 2018 (det fulde indlæg kan læses her):

Jeg er fx virkelig taknemmelig for, at være så tæt på mine børn. Så tæt at jeg kan mærke helt ud i min lillefinger hvordan de har det. Og jeg er taknemmelig for, at vi har talt så meget sammen gennem de sidste to år, at vi har et sprog til – også – at tale om det der er svært. Og at græde lidt mens vi gør det. Jeg er taknemmelig for, at de her unger er så gode til at sige, når det hele bliver for meget. At minde os om “at det altså ikke var sådan her vi skulle leve, når vi var hjemme igen”, når det hele går lidt for hurtigt. Og så er jeg taknemmelig for, at der findes så god en folkeskole lige ved siden af os – med så engagerede lærere og så gode børn og forældre. Jeg kan undre mig lidt over, at vi valgte folkeskolen fra i sin tid!! Virkelig undre mig!! Men man har jo ret til at blive klogere…heldigvis.

Jeg er taknemmelig for, at jeg har min Christian og at vi tør så meget sammen. Jeg er taknemmelig for, at han ved hvornår han skal skubbe på og hvornår han skal holde om (og at han ikke bliver sur på mig, når jeg husker ham på det!).

Jeg er taknemmelig for, at Gusse G er landet så godt på musikefterskolen. At han trives og sender beskeder til os om fede projekter, nye venner og ramasjang! Og at han godt tør være i det OG savne os på samme tid. Det er sgu da sejt, når man er 15 år.

Så er jeg taknemmelig for, at Sylle blev vores bonus på det her eventyr. Og over at han i alt sin bådbaby-nuttethed insisterer på min fulde opmærksomhed, når jeg hjerner den for meget med bekymringer over fremtiden. Man burde altid have en lille bådbaby i lommen (og det har jeg heldigvis i laaaang tid endnu).

I dag er jeg taknemmelig for lange lure i barnevognen, for solskin i mit cockpit og for resterne fra aftensmaden i går (ingen madlavning for mig, yes!!). Jeg er taknemmelig for, at mine unger cyklede ud i den larmende Østerbro-morgen med smil i øjnene.

Jeg er også taknemmelig for, at damen fra skat fiksede alt muligt fradragsagtigt for mig og for at den anden dame fra kommunen ikke talte ned til mig, da jeg helt forsigtigt spurgte hende om muligheden for hjælp til bolig i Kbh. Hun kunne ikke hjælpe, men hun snakkede ordentligt til mig (måske helt fjollet at være taknemmelig for, men det føltes ret rart).

Jeg er taknemmelig for, min mor og far, som står klar til at tage imod Sylle og mig i morgen, så jeg kan få skrevet lidt på den der bog. Som jeg i øvrigt også er taknemmelig for, at få lov til at skrive.

Jeg er taknemmelig for, at der er så mange mennesker jeg ikke kender, som skriver til mig, at de godt vil komme til vores foredrag! Vi melder meget snart noget ud med datoer og indhold.

Og så er jeg taknemmelig for de mennesker vi har i vores liv, som inviterer til mad, knus, snak, leg og alt det andet. Min telefon er fuld af kærlighed. Og det hjælper.

Hvad er jeg taknemmelig for nu i 2o20?

Jeg er stadig taknemmelig for at jeg kender mine børn så godt og at jeg for det meste kan mærke dem. Men jeg er endnu mere taknemmelig for at de er landet så godt i deres nye liv, at de har bunker af venner og en helt igennem dejlig hverdag.

Jeg er taknemmelig for, at Christian har brugt Corona-krisen og dens konsekvenser til at kaste sig ud i et eventyr, hvor han skaber dét, som han er aller bedst til. Jeg er taknemmelig for at han har fundet modet til (igen) at gå efter sine drømme.

Jeg er taknemmelig for at mit hverdagsliv er skruet sammen af alle mulige opgaver, som holder mig i gang og giver mig energi (og engang imellem træthed).

Jeg er taknemmelig for mit hjem. Jeg er glad, tryg og rolig, når jeg er hjemme. Det er en kæmpe ændring i forhold til vores sidste bolig i havnen, hvor jeg aldrig rigtigt følte mig hjemme eller tryg. Jeg har først virkelig opdaget, hvad det sted gjorde ved mig, efter vi var flyttet væk.

Jeg er taknemmelig for, at jeg har så mange mennesker omkring mig og for at vores to år væk har medvirket til at gøre mine relationer mere intense og dejlige. Og sorteret usunde relationer fra. Og selvfølgelig givet mig nye!

Jeg er taknemmelig for modet. For at bekymringerne ikke fylder mere. For hverdagen der kan gå i alle retninger. For eventyret der venter lige om hjørnet. For den båd, som vi er ved at købe. For de minder vi har skabt. Og de minder, som venter os.

Vi må lige huske at dyrke den her taknemmelighed. Den giver så god energi!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I Kløvedals fodspor