Ankertosser

Under broen og ind i lagunen

Jeg skrev om at vi rykkede væk fra ankerbugten og ind i lagunen på grund af store dønninger og en meget urolig nat. Men jeg skrev ikke noget om hvordan det forløb…
For at komme ind i lagunen, skal man under en bro, der kun åbner 3 gange i døgnet. Vi gjorde os derfor klar til at komme igennem broen i første hold – nemlig klokken 9. Helt udmattede og trætte fik vi ankeret op (som ikke drillede denne gang), lagde os klar sammen med de virkelig mange andre både, der også havde haft en urolig nat. Og så var der ellers bare tilbage at vente og iagttage hvordan dønninger fuldstændig overtog alle bådenes bevægelser. Vi så en mand i en forvokset motorbåd med en lidt mindre motorbåd på slæb, som kæmpede mod dønningerne. Han var både ved at ofre sin egen lille motorbåd OG en smuk 30 fods sejlbåd, som var ved at blive ramt af den flyvende motorbåd. Vi så store sejlbåde, der surfede på bølgerne faretruende tæt på hinanden. Og så åbnede broen… Godt at min skipper har sejlet kapsejlads, så vi kom godt fra start – for jeg skal love for at der var brug for fart. Der var så meget strøm og mange både og alle var nok lidt trætte. Men vi nåede igennem som nummer 3 og lige da vi var midt i, begyndte broen at lukke. Vi fik begge tanker om de mange sluser og broer i Tyskland og Holland – og følte os et øjeblik tilbage til dengang. Drengene havde en fest i stævnen og er altid klar på lidt ændringer og ballade. Liva vågnede langsomt i cockpittet. Skipper var meget koncentreret på grund af den voldsomme strøm og jeg tog billeder:

img_3121

img_3120

 

img_3118 img_3111

img_3126

Der var ingen ægte panik for os – for vi var jo hurtigt igennem, men alle de både der lå og ventede på at komme igennem helt tæt på hinanden, havde absolut ingen plads at manøvrere på. Drum måtte kaste båden ind til siden og fortøjre sig midlertidigt ved en dieseltank – det lykkedes heldigvis. Og det viste sig, at de lukkede broen hurtigt for at en ambulance kunne passere. Så den åbnede hurtigt igen og alle både slap godt igennem.

Ankeret blev dumpet på 2,5 meter grumset lagunevand. Polonica, Drum og Annalisa ligger alle tæt på. Badeture fra båden er sat i bero for en lille stund – vandet er simpelthen for ulækkert og stillestående her i lagunen (læs: for mange lortetanke bliver tømt lige her omkring os…). Men så snart vind og dønninger har lagt sig igen, rykker vi tilbage i ankerbugten og det turkise vand.
Vores vindmølle har en fest og kører derudaf dagen lang.
Vi ligger på den franske side lige nu – men i midten af lagunen, så vi har både mulighed for at tage til den franske og den hollandske side.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ankertosser