Man sælger da ikke en Bianca 420...!!

Grenada og dårlig lugt fra toilettet

Grenada er ret fantastisk. Og væsentligt billigere end de andre øer vi har besøgt på vejen hertil. Og levende. Og duftende. Og helt vildt farverigt. Vi suger til os og køber krydderier og smager på nye retter.
Hele familien er vilde med Grenada. Og tænk, at det ikke engang var meningen, at vi skulle besøge Grenada. Vi havde tænkt os at sejle nordpå, uden at opleve det her paradis. Godt, at planerne – igen – ændrede sig.
Har fået vores 2. andet bad efter Barbados i dag. Igen i et vandfald med vanvittige tykke stråler buldrende ned over vores kroppe. Det var fantastisk. Og der er altså kæmpe forskel på at bade i saltvand og at bade i et rent, rent vandfald med krystalklart vand. Man føler sig bare mere ren efter sådan et bad. Og huden er helt taknemmelig over endelig at få skyllet alt den salt af. Det er mærkeligt at forestille sig, at vi for ca 6 måneder siden tog lange varme bade i et nybygget badeværelse hjemme på Nordre Frihavnsgade. Helt uden at tænke over det. Og helt uden at nyde det varme vand, der fossede ud af bruseren.

img_0997

img_0999

img_1002

Nu er vi helt anderledes sparsommelige med vandet. Vasker hænder i saltvand. Koger ris, pasta og kartofler i halvt saltvand/halvt ferskvand. Samler regnvand ind til tøjvask og rengøring – men har dog endnu ikke fået lavet det smarte system, som vi drømmer om. Vi skal have lavet et stort stykke sejldug, som er spændt ud. Med hul i og slange direkte ned i vores vandtank. Så bliver regnen vores bedste ven. Og kommer til at sikre os rent vand i de perioder, hvor det kan være svært at skaffe.
Det er helt mærkeligt at tænke på den store kontrast til livet hjemme. Og jeg forstår godt, hvis der sidder folk hjemme i DK og tænker: “det lyder sgu besværligt”. Og det er det også. Men det er også ret fantastisk og lidt magisk, når børnene pludselig er med på, at vand er vigtigt, dyrt og ikke noget alle bare har adgang til. Og det er et projekt at leve et liv på en båd, når man ikke ligger i havn og har adgang til el og vand. Men det er jo netop dét. Når man finder ro i det, så er det magisk. Ihvertfald for vores familie. Og alle er så gode til det. Og på den måde, bliver en tur til et vandfald ikke kun en sjov tur. Men også det månedlige bad (men bare rolig, vi vasker os oftere…bare i saltvand).
Men turen i dag var også sjov og spændende. Vi kørte med offentlig bus fra den centrale busstation – 2,5 EC pr person (som svarer til ca 7 kr) – fest og musik i bussen. Busserne er her – ligesom på Barbados – en minibus. Men der blev på hjemturen klemt 21 personer ind. Så sidder man tæt og kommer hinanden ved. Men det er fedt. Og ungerne er med på at sidde “næsten på skødet” af sidemanden. Vi blev vinket ud af bussen og fik gode ord med på vejen. Selve vandfaldet lå i den mest eventyrlige jungle-lignende skov. Frugttræer, aloe vera, firben og smukke blomster omgav vores bad. Desværre måtte der ikke smages på sagerne, men det var nok også det bedste. Vi købte på vej derfra en krydderiranke, som skulle give herlige dufte i køkkenet de næste 3 år.

img_0998

img_0995

Vi skulle nok have købt en til toilettet også… Det driller os så meget og vi kæmper dagligt med virkelig dårlige lugte fra tanken. Så dårlige at teenageren flygter ud af sit værelse og resten af os forsøger at lade være med at trække vejret, når det står på. Det er så uholdbart! Og faktisk er det virkelig årsag til mange dumme diskussioner: “behøver du virkelig gå på toilettet nu???” Eller “du var jo også på toilettet i går…” Og det går jo virkelig ikke, at man skal argumentere med teenageren, for at få lov til at gå på toilettet. Og ja, han har trukket nitten, for hans kahyt ligger lige ved siden af toilettet. Så han er hårdest ramt. Og den mindst rummelige. Dårlig kombination!
Men der skal findes en løsning.

Nu er der ro på. Christian er på tur med Bertram til byens bedste marineshop. Jeg ved bare, at det bliver dyrt! Og jeg ved også bare, at han er helt høj, når han kommer hjem. Forhåbentlig kun med noget helt uundværligt.

img_1005

2 kommentarer

 • Peter michael de Fine Lassen

  Jeg har også en Bianca 420 med en holdingtank, der kan lugte.- måske kan det skyldes, at luftudluftningen er stoppet til, men det kan klares ved nogle gennemskyldninger via dæk og via udluftning i skibssiden.
  Tak for mange gode indlæg, som min kone også læser og har stor sympati for modviljen imod at blive råbt af.- det mener hun også at have været udsat for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

   Hej Peter, tak for besked. Og forslag til at fjerne den utrolig dårlige lugt…det vil vi prøve! Det ville lette stemningen en del på båden (specielt hos teenageren!).
   Jeg er sikker på at din kone har ret…;)
   Hav en god dag. Og fedt at I følger med. Mange hilsner Cille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man sælger da ikke en Bianca 420...!!