Skrøbeligt og særligt

Sige mere nej…

Sammenlagt tror jeg, vi har haft én person i familien syg hver uge, siden vi kom hjem. Jeg har fx været småsløj siden uge 42…og derfor tog jeg til lægen forleden dag. Det er alligevel lang tid at have ondt i halsen, være snottet og hostende. Jeg drømte om at gå derfra med en fed recept på noget, der kunne slå alt det stygge i min krop ned. Men nej, der blev jeg skuffet. Ingen prøver viste noget og mine lunger lød ligefrem “flotte” (det sagde lægen). Dommen var altså, at jeg går rundt og hygger mig med en meget sejlivet virus. Lægen fik lige sagt, at hele familien nok havde et immunforsvar som en baby, da vi jo ikke har været udsat for noget særligt de sidste to år. Derfor skal vi nok regne med at tage en del til os nu… Og jo tak, det skal jeg lige love for vi gør!
Bådbabyen blev syg med feber i nat. Teenageren har været hjemme fra efterskolen hele ugen og Liva snotter. Så det er skide godt med lidt ferie. Og vi gider ikke bruge den på sygdom.

Og så tænker jeg, at vi igen skal til at sige “nej”. Ikke så mange aftaler, som vi har kørt her i december. Det har været så super hyggeligt, men vi er trætte. Vi trænger til at vågne op til absolut ingen planer, til at male en væg og gå en tur i havnen – og til at kede os lidt. Vi trænger til at sige “ja”, til alt det vi godt ved, at vi savner lige nu. Og det er egentlig bare tid sammen. Ikke en masse planer. Ikke en masse “bør-ting” og klippe/klistre-aftaler. Men bare tid.
Så den der ferie kommer helt perfekt. Og det gør den der juleaften også. Det glæder vi os til. Det er meget mærkeligt at tænke på, at vi sidste år på dette tidspunkt sloges mod modvind på vej fra Cuba til Turks and Caicos. (Det skrev vi om her). Og det er meget mærkeligt, at tænke på, at jeg lige der på det stræk troede, at jeg var på vej i fødsel alt for tidligt.
Vi kom frem og fejrede en form for jul. I år skal vi fejre en helt rigtig jul.
Og bagefter siger vi mere “nej”.

En syg baby og dens trætte mor. Men aldrig for syg til at smile på billedet.

Jeg har sgu skrabet vores kalender. Kunne ikke klare det mere. Har været så sej i 20 dage, men i dag i min træthed gav jeg slip. Vi vandt selvfølgelig ikke en skid. Det er karma. Jeg skulle have ventet, så havde vi sikkert vundet en mio!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skrøbeligt og særligt